Diákja utolsó kívánságát teljesítette a Semmelweis Egyetem

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

Pár nap alatt lehetővé tették, hogy a halálos beteg megvédhesse disszertációját.


Különös kérés érkezett az SE Doktori Tanácsának elnökéhez: arra kérték az egyetem vezetői, hogy tegye lehetővé gyorsított eljárásban a PhD-disszertáció megvédését a patológiai doktori iskola egészségtudományi programja hallgatójának – írja az Eduline.

A doktorandusz előrehaladott melanómája miatt kért gyorsított eljárást. Pár nap alatt megteremtették a disszertáció védésének feltételeit, és a klinika igazgatójának tárgyalójában megjelentek a bizottság mellett az ETK oktatói, a szülők és kezelőorvosai, akik állva hallgatták végig az eljárást.

Orbán Csaba már nem tudott beszélni, írásban fejtette ki téziseit, és így is válaszolt a kérdésekre. Az értekezés kiváló kísérletes munka, mely magas színvonalú folyóiratokban jelent meg, így a bizottságnak könnyű dolga volt, summa cum laude minősítéssel javasolja a fokozat odaítélését az Egyetemi Doktori Tanácsnak.

„Megható volt látni a jelölt arcán a megelégedést(?), megkönnyebbülést(?) aminek üzenete talán az volt, hogy mégsem élt hiába. Nem tudom, hogy a végstádiumban alkalmazott gyógyszerek mennyit segítettek a betegnek, de sikeres fokozatszerzés talán még többet” – írta az egyetem honlapján Tímár József, a Doktori Tanács elnöke. Orbán Csaba Húsvét előtt hunyt el.