Diákigazolványt kapott egy amerikai macska

-

A cica állandóan átlógott a szomszédos iskolákba, ahol nagyon megszerették.


Bubba, a San Jose-i macska annak ellenére, hogy van igazi gazdája, szinte minden idejét a közeli iskolákban tölti. A gazdája, Amber Marienthal a Mashable.com-nak úgy nyilatkozott, hogy először, amikor örökbe fogadták 2009-ben, azt gondolták, hogy csak a lakásban lesz majd a cica, de annyit nyávogott, hogy rá kellett jönniük, ki kell engedniük az udvarra.


A macska a tanítási idő alatt szinte végig a két közeli iskolában, a Leland High Schoolban vagy a Bret Harte Middle Schoolban tartózkodik. Nagyon megszerették őt a diákok, még akkor is, ha sokszor láb alatt van, például a fociedzés közben addig nem megy le a pályáról, amíg meg nem simogatják, valamint előfordul az is, hogy a nyávogásával teszi lehetetlenné az oktatást.

Bubba saját Facebook-oldallal is rendelkezik, csaknem 6 ezer kedvelővel (a Mashable két órával ezelőtti cikke még csak 3 ezer lájkról szólt). A macska annyit lóg az iskolákban, hogy egyszer 36 órára bezárták véletlenül az egyik tanteremben, akkor a biztonsági személyzet egyik tagja lett végül figyelmes a nyávogására (ami „olyan, mint egy oroszláné”).

A gyerekek aláírásgyűjtésbe is kezdtek, hogy az iskola területén állítsanak fel egy Bubba-szobrot, de ezt az iskola elutasította. Ugyanakkor a diákoknak azt sikerült elérnie, hogy a Leland High Schooltól kapjon egy diákigazolványt.