Di Maríát megszerezte a PSG

Fotó: AFP / JUAN MABROMATA / AFP / JUAN MABROMATA

-

Véget ért Angel di María átigazolási ügye. A 27 éves argentin válogatott támadót megszerezte a PSG a ManUnitedtől, hivatalosan 18.30-kor mutatják be Párizsban.


A vb-ezüstérmes argentin játékosért, aki mindössze egy évet töltött Angliában, a PSG 44 millió fontot adott a MU-nak – írta az ESPN.

Pontosan egy éve angliai rekordösszegért, 59,7 millió fontért vásárolta meg Di Maríát a United, ám képtelen volt gyökeret verni a csapatban. Ugyan pályára lépett 32 meccsen, de csak négy gólt lőtt, október után pedig egyet sem. Az Arsenal elleni FA-kupa-meccsen ráadásul kiállították, onnantól kezdve pedig Louis van Gaal nem számított rá kezdőként.

A Real Madriddal BL-győztes szélső – akit az Atlético Madrid elleni döntő legjobbjának választottak – a pályán kívül sem érezte jól magát: miután a chesire-i otthonát kirabolták, elköltözött.


Jól járhat a Real, rosszul a Barca

Párizsban viszont máris nagy terveket dédelget: „Az előző két idényben egyaránt negyeddöntőt játszottak a BL-ben, így a célom, hogy együtt áttörjük ezt az akadályt.”

Az átigazolással a Real Madrid is jól jár, egy záradék értelmében ugyanis a Madridból Manchesterbe igazolásának nyolc százaléka illeti meg a klubot, ha Di Maríát eladja a ManUnited. Ezzel mintegy 5,5 millió fontot keres a Real most – állítja a brit Express című lap.

Di María átigazolása utat nyithat a Manchester Unitednek a régóta kiszemelt barcelonai Pedro megszerzéséhez.


Senki másért nem fizettek még ennyit összesen