Devizahitelesek ingatlanain nyerészkedett egy banda

-

A csalók potom pénzért kínálgatták a banki hitelekkel terhelt lakásokat, ám akik ráharaptak, lakáshoz sem jutottak, és a pénzüket is bukták.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomoz az ügyben. B. Zoltán 39 éves nagykátai, K-né P. Hajnalka 46 éves, M. Andrea 45 éves, F. S. Józsefné és S. Ágnes 63 éves budapesti lakosokat csalással gyanúsítják.

Az üzletelést már 2011-ben elindították. K-né P. Hajnalka pénzintézetek által megterhelt, így jóval a piaci ár alatt megszerezhető ingatlanok értékesítését ajánlotta fel a csalás áldozatainak. Társai 23 balekot találtak, akiket arra vettek rá, hogy kössék meg az ingatlanok megvásárlására irányuló megbízási szerződést, majd ezzel egyidejűleg fizessék ki az ingatlan teljes vételárát.

Az ügyfelek K-né P. Hajnalka kérésére a vételár egy részét a szerződés megkötésekor készpénzben átadták, a fennmaradó részt pedig pár napon belül átutalták a kft. bankszámlájára. Az elkövetők ezután különböző indokokkal halogatták az ingatlan birtokba adásának időpontját. A sértettek a megbízási szerződésben rögzített – és többször módosított – határidő letelte után sem az ingatlanokat nem vehették birtokba, sem pedig a vételárat nem kapták vissza.

A rendőrök június 17-én reggel 6 órakor csaptak le a bandára, kilenc helyszínen egyszerre tartottak házkutatást, amelyek során papíralapú és elektronikus okirati bizonyítékokat foglaltak le. K-né P. Hajnalkát, B. Zoltánt, M. Andreát, F. S. Józsefnét és S. Ágnest a nyomozók elfogták és előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.