Deutsch Tamás olcsóbban adná az internetet

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

27-ről 18 százalékra csökkentené a net áfáját. De a kormány dönt. Lenne alapcsomag a rászorulóknak is.


Az Inforádiónak nyilatkozott a Fidesz európai parlamenti képviselője, az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Az internetről szóló nemzeti konzultáció tanulságait levonva Deutsch azt mondta, hogy kollégáival összeállítják s azokat a konkrét javaslatokat, amelyeket be akarnak nyújtani a kormánynak.

Hozzátette: ezeknek a javaslatoknak a világos irány megfogalmazása után nagyon komoly közgazdasági, műszaki, informatikai, pénzügyi, jogi, szakmai követelményeknek kell megfelelniük, és az érintett szakértőkkel, üzleti szereplőkkel, civil szervezetekkel egyeztetik őket.

"Nem viszek be egyetlen olyan javaslatot sem a kormány elé, amely nem kapja meg a szakértők döntő többségének támogatását" - jelentette ki Deutsch, aki szerint, mivel az emberek támogatták az adócsökkentést és támogatták az internet használat árának csökkentését, ezért szakértők közreműködésével olyan javaslatot tervez a kormány elé benyújtani, ami arról szól, hogy az internet használatot terhelő ÁFA 27 százalékról 18 százalékra csökkenjen.

Tervei közt szerepel egy, a rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomag is.

A kérdést természetesen pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie – tette hozzá.