Deutsch Tamás megjelölte az internetes konzultáció hat témakörét

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Deutsch azt mondta, hogy már megvan az a hat témakör, amelyek mindegyikéhez 2-4 kérdést fog rendelni az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdőívén.


A témakörök a következők: a megfizethető internetszolgáltatás, a digitális kompetenciák fejlesztésének, a világháló mindenki számára elérhetővé tételének, a felhasználók és adataik védelmének, a technológia gazdaság fejlesztését támogató felhasználásának, valamint a minél több színvonalas tartalom és szolgáltatás elérésének kérdése.


A konzultáció lebonyolításával megbízott miniszterelnöki biztos a gazdasággal kapcsolatos lehetséges témakörök között említette a start-up cégek támogatását, a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások bevonását a szélessávú internethálózat fejlesztésébe, a kisebb cégek internetes jelenlétének támogatását uniós forrásból, valamint azt, hogy milyen adócsökkentésekkel lehetne támogatni az internet használatának magyarországi elterjedését.

Közölte, hogy a jövő hétre áll össze a konzultációra bocsátani javasolt húsz kérdés, a lista pedig egy újabb egyeztetési kör után, április végén kerül a kormány elé, majd májustól minden 14. évét betöltött magyar állampolgár kitöltheti a kérdőívet.

Egy korábbi cikkünkben összeszedtük, hogy Deutschnak milyen, a netezők által ömlesztve beküldött, helyenként egészen képtelennek tűnő konzultációs javaslatok közül kell válogatnia.