Deutsch: Megbocsáthatatlan egy egészséges közegben Kiss László tette

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

A fideszes politikus szerint hibázott a szövetség, amikor először kiállt a volt kapitány mellett, akinek a mostani védekezése pedig „nem életszerű”.


Deutsch Tamás, fideszes politikus a Figyelőnek nyilatkozva beszélt a Kiss László-ügyről. Mint mondta, „nem tartom életszerűnek, hogy valaki, aki a hatvanas évek elején részese volt egy ilyen büntetőeljárásnak, miközben – mostani elmondása szerint – megalapozatlannak tartja az ítéletet, azóta egészen a mai napig nem tett semmit sem az ég egy adta világon a perújrafelvétel érdekében”.

A politikus szerint Kiss László az egyetlen helyes döntést hozta meg, amikor a botrány után két nappal lemondott a szövetségi kapitányi posztról, még, akkor is, ha ezt már sokkal hamarabb kellett volna megtennie.


Minden jóakaratú, normálisan gondolkodó ember mélyen megveti a nemi erőszakot. Az egy undort keltő cselekedet, ami valójában megbocsáthatatlan egy egészséges közösségben

– mondta Deutsch, aki szerint Gyárfás Tamásnak, az úszószövetség elnökének első kiállása a megvádolt a kapitány mellett ugyancsak hibás lépés volt, nem beszélve Kiss utólagos teljes tagadásáról.

Deutsch Tamás szerint Kiss Lászlónak már jóval korábban is lett volna alkalma, hogy az üggyel kiálljon a szélesebb nyilvánosság elé. A politikus szerint erre kiváló fórumot kínált volna, például, a kilencvenes évek népszerű televíziós műsora, a Sport-múzeum, amelyik egyszer hosszabb interjút készített Kiss Lászlóval, a nemi erőszak témája azonban nem került elő.


Szomorú, de egyetlen interjújában sem beszélt, még utalásszerűen sem a történtekről.

Deutsch szerint ugyan az általa gyűlölt összeesküvés-elméletek körébe tartozik annak feszegetése, hogy Kiss László 55 év után elővett nemi erőszak-ügye valójában egy Gyárfás Tamás elleni támadás része, ennek ellenére amondó, hogy „jogos a gyanú” ezt feltételezni.