Depay lelépett a MU-tól, miután kimaradt a kupadöntős keretből

Fotó: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos

-

Kérdéses, hogy a 25 millió fontért vett holland szélső játszik-e még valaha azok után, hogy Louis van Gaal nem nevezte az FA-kupa-döntőre.


Louis van Gaal, a Manchester United vezetőedzője kihagyta Memphis Depayt a Crystal Palace elleni szombati FA-kupa-döntőre készülő csapat keretéből, ami után a holland szélső feldúltan hagyta el a csapatot. Stoplisait a carringtoni edzőközpont egyik biztonsági őrének adta, mielőtt kihajtott a kapun – lehet, hogy végleg.


Leadta a csukát


Depayt tavaly nyáron 25 millió fontért szerződtette a United, azonban az előző holland bajnoki szezon gólkirálya (22 találattal) – finoman fogalmazva – nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pedig jól indult a manchesteri karrierje: harmadik meccsén remekül játszott, és két gólt rúgott a Brugge elleni BL-selejtező első mérkőzésén.

Ezt követően azonban rohamosan romlott a teljesítménye. A szezonban 27 meccsen volt kezdő, további 18 alkalommal csereként lépett pályára, és Van Gaal a MU minden mérkőzésén a keretbe jelölte. A szélső azonban mindössze hét gólt rúgott ezen a 45 találkozón, és ebből csak kettőt a bajnokságban. Három alkalommal pedig már a szünetben lekapta a pályáról a tréner.


Eközben a többiek


Depay a góljai helyett inkább életvitelével tűnt ki: a Unitedtől kapott fizetésből karácsonyra egy 100 millió forint értékű Rolls Royce-szal lepte meg magát. Kár, hogy éppen a Stoke elleni 0-2 után, amikor övé volt a mezőny egyik leggyengébb teljesítménye.