Depardieu végleg hátat fordítana Franciaországnak

-

Gérard Depardieu végleg hátat fordítana hazájának, és eladná minden franciaországi tulajdonát. A színész a TV Magazine francia műsorújságnak azt mondta, nem akar többé „az ország része lenni”.


A heves temperamentumáról és indulatos kiszólásairól is ismert színészlegenda azt fejtegette, hogy nem tetszik neki, ahogy az adófizetők pénzével bánnak Franciaországban. „Azt hiszem, mindent eladok Franciaországban! Nem akarok többé ennek az országnak a része lenni, még ha szeretem is a franciákat - kivéve az újságírókat, akik a kormány zsoldjában állnak” - dühöngött Depardieu az újságírónak.


A 66 éves színésznek egyebek közt borászatai, éttermei, hentesüzletei vannak Franciaországban, köztük két előkelő vendéglő Párizs szívében, az operaház közvetlen közelében.

„Mindent, mondtam magának!” - fakadt ki Depardieu arra a kérdésre, hogy mit akar eladni, a borászatait vagy a vendéglőit. „Le akarok lépni ebből az országból!”

Hamarosan Fehéroroszországban él majd a parasztok között, „mert az egy szép hely, az elnök pedig egy rokonszenves ember”.

Nem tetszik neki a jövő (Nyugat-)Európája olyan vezetőkkel az élen, mint amilyenek Franciaországban, Olaszországban vagy Németországban vannak hatalmon - fejtegette a színész.

Az ismert moziszínész a magas adó elől lépett meg Franciaországból, két éve megkapta az orosz állampolgárságot.