Délutántól részlegesen újranyit a brüsszeli reptér indulási csarnoka

Fotó: MTI/AP/Daniela Schwarzer / Daniela Schwarzer

-

Hétfőtől új menetrend várható. A reptér jelenleg 18 000 induló utas kiszolgálására képes, ami óránként 22 járatot jelent, ez pedig kevesebb, mint amennyit az áprilisi szimbolikus megnyitás óta a legformalmasabb időszakokban fogadtak - közölte a Zaventem


A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér indulási csarnokát részlegesen nyitották meg vasárnap. Az első utasok három délutáni járatra már innen csekkolhatnak be.

Hétfőtől huszonöt légitársaság utasai használhatják az indulási csarnokot, és új menetrend lép életbe, tették közzé a repülőtér honlapján. Óránként 22 gép indul majd, a korlátozásra pedig azért volt szükség, mert nőtt az egy járatra jutó utasok száma. Néhány járat a korábban megszokotthoz képest előbb vagy később indul majd – közölte a Zaventem, amely azt javasolja az utazóknak, hogy a gépük indulása előtt 3 órával már érkezzenek meg a repülőtérre.

A március 22-i öngyilkos merényletek következtében jelentősen megrongálódott csarnok teljes újranyitása júniusban várható, de pontos időpontot a légikikötőt üzemeltető társaság még nem tudott megadni. A terrortámadásokban, amelyeket a repülőtéren és a brüsszeli metróban hajtottak végre, csaknem 40 ember halt meg.