Délelőtt süt, délután esik – ilyen lesz az időjárás a jövő héten

Fotó: MTI/Nagy Lajos / MTI/Nagy Lajos

-

Meleg idő ígérkezik a jövő hétre, de marad az eső is.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn, a kezdeti napsütést követően főleg a keleti tájakon lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és ott többfelé, máshol csak elszórtan várható zápor, zivatar. Néhol jégeső kialakulhat. Reggel 5 és 11, délután 19 és 24 fok között várható a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk. Az autósoknak a zivatarok környezetében kell óvatosabban vezetniük.


Kedden ismét a nap első felében számíthatunk több napsütésre, délután már szórványosan várható zápor, zivatar. 20-22 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán a délutáni órákig kevés felhőre, sok napsütésre van kilátás. Délutántól aztán délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és egyre többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. Megélénkül a délkeleti szél. Kellemes meleg ígérkezik, 20-25 fokos maximumokkal.

Csütörtökön tovább vastagszik a felhőzet, és a délelőtti óráktól sokfelé várható kiterjedt csapadék: eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások is lesznek hirtelen lezúduló nagy (akár 30-40mm) csapadékkal. A délkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Nem lesz változás a hőmérsékletben, marad a 21 fok körüli csúcsérték.

Pénteken reggel csökken, de délután újra erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé valószínű zápor, néhol zivatar. A légmozgás erős marad.