David Villa a New York City első játékosa

Fotó: Getty Images / Stuart Franklin

Az újonnan alakult New York City FC bemutatta első igazolását, a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnoki címet nyert David Villát. A futballista egyébként tagja a címvédő világbajnoki keretének is.


„Megtiszteltetés az első játékosnak lenni!” - így szól David Villa első nyilatkozata a New York City FC játékosaként, melyet a tavaly alakult klub büszkén hirdet a twitteren.

A néhány hete befejeződött szezonban Villa még az Atletico Madrid játékosa volt, a csapat színeiben spanyol bajnoki címet és Bajnokok Ligája-ezüstérmet szerzett. A 32 éves spanyol csatárral hároméves szerződést kötött a New York-i klubbal. Mivel az új MLS-franchise csak jövőre kezdi meg szereplését az amerikai bajnokságban (MLS), ezért a csatár idén még a Manchester City együttesénél fog edzeni. Ezt nem lesz nehéz megoldani, hiszen az amerikai csapatot közösen alapította az aktuális angol bajnok, illetve a  New York Yankees baseballcsapata.

Mindezek előtt azonban Villa a válogatottra koncentrál: június 13-án a spanyolok a holland válogatottal találkoznak. A meccsnek döntő jelentősége lehet a folytatásra nézve, ugyanis a B-csoport másodikja nagy valószínűséggel a házigazda Brazíliával találkozik majd a legjobb 16 között.