David Lynch mint Star Wars-rendező? – Heti Star Wars-pletykák

Fotó: AFP / FRED DUFOUR / AFP / FRED DUFOUR

-

Darth Vader polgármester akar lenni; George R. R. Martinnak köszönhetjük Chewbaccát; tudjuk már, hogy milyen SW-filmekkel mikor jelentkezik a Disney. Akár ön is benne lehet a Star Warsban, ráadásul most megnézheti, hogy milyen lett volna, ha David Lynch bevállalta volna A Jedi visszatér rendezését. Heti Star Wars-híreink és -pletykáink következnek.


Kiszivárogtak a Disney tervei

A hét máris egy komoly hírrel indult: hétfőn ugyanis a Hasbro játékgyártón és német SW-fanokon keresztül kiszivárgott, hogy a Disney milyen Star Wars-témájú filmekkel kívánja megörvendeztetni a rajongókat. Úgy tűnik, hogy a mesegyár tartja a szavát és évente lesz egy-egy film. 2014 őszén a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat érkezik a tévéképernyőkre, aztán 2015-ben a hetedik epizód, 2016-ban az önálló Boba Fett-film, 2017-ben a nyolcadik rész, 2018-ban Han Solo sztorija, 2019-ben a kilencedik epizód, 2020-ban pedig a Vörös Ötös munkacímű film kerülhet a mozivászonra – írta az io9. Utóbbi rengeteg kérdést felvet. Felmerülhet, hogy Luke Skywalker is önálló filmet kap, hiszen a Halálcsillag felrobbantásakor az ő hívókódja volt a Vörös Ötös (viszont később már nem ő viseli a kódnevet).


Ilyen lesz a Star Wars: Lázadók


A Boba Fett-filmnek már rendezője is van

Pénteken az is kiderült, hogy Gareth Edwards, a Godzilla rendezője forgatja az első, különálló Star Wars-filmet. Az egyelőre cím nélküli, de valószínűleg a Boba Fett nevű fejvadászról szóló produkció forgatókönyvét az Éli könyvét jegyző Gary Whitta írja. A film a Star Wars-univerzumhoz kötődik, de nem része a J. J. Abrams rendezésében születő új Star Wars-trilógiának. Az önálló produkció bemutatóját 2016 decemberére tűzték ki. A brit Edwards egyébként a Godzilla-történet új feldolgozásával debütált rendezőként. A szörnyfilm sikerrel mutatkozott be az észak-amerikai mozikban: 93,2 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Mondjuk picit félünk, mert szerintünk az új Godzilla-film nem volt túl jó.


Nem, ez nem a filmekből van Nem, ez nem a filmekből van

2017-től önnek is lehet siklómotorja!

Emlékeznek, amikor az Endor holdján Luke Skywalkerék siklómotoron üldözték a rohamosztagosokat? Nos, ezekhez a járművekhez hasonlót fejleszt az Aerofex. Az Aero-X nevű lebegő motorral pofonegyszerű lesz közlekedni, a cég azt ígéri, hogy két nap alatt betaníthatóak a vezetők. A motorról az első videók 2012-ben kerültek ki a netre – ezek alapján bazinagy ventillátoroknak tűnnek, amelyeken üldögélve előre lehet haladni –, most az Aerofex bejelentette, hogy 2017-ben, alacsony áron már kapható lesz az Aero-X – írta a Daily Star.Összenő, ami...: Chewbacca karaktere George R. R. Martintól ered

Peter Mayhew, Chewbacca megformálója a héten ünnepelte hetvenedik születésnapját. Az Uproxx-on futó Gamma Squad blog ennek alkalmából egy teljes posztot szentelt a bölcs és agresszív wookiee karakterének, amelyben rengeteg érdekes információ található, mi azonban csupán egyet emelnénk ki. A wookiee kinézetét ugyanis egy George R. R. Martin-novella ihlette. A Trónok harca kitalálójának And Seven Times Never Killed A Man című írása 1975-ben jelent meg az Analog Magazine-ban, és szerepelt mellette egy illusztráció John Shoenherrtől. A legenda szerint ez volt az a kép, amelyről George Lucas azt hitte, hogy az 1930-as évekből ered. Ezt mutatta meg a Star Wars illusztrátorának, a zseniális Ralph McQuarrie-nak, mondván: erre kellene majd hasonlítania Chewie-nak. És így is lett.


Chewbacca and Inspiration

Shoenherr és McQuarrie illusztrációi


Benne lehet a Star Wars-ban!

Megjelenhetnek a filmvásznon a Star Wars VII. részében azok a rajongók, akik támogatják a produkció UNICEF számára adományokat gyűjtő kampányát. A J. J. Abrams rendezében készülő epizód gyártói – a Disney, a Lucasfilm és a Bad Robot – közös kampánnyal támogatja az ENSZ Gyermekalapját. Abrams az adakozók számára lehetőséget ad a filmben való megjelenésre egy cameo-szerepben. A rendező, aki éppen Abu-Dzabiban forgatja az űrsaga új epizódjának első jeleneteit, videoüzenetben számolt be a kezdeményezésről. Az Omaze-en keresztül küldött minden tíz dolláros adomány belépőt jelenthet a film londoni forgatására. Persze lehet többet is adományozni, akkor nagyobb ajándék is ütheti az adakozó markát (pl. dedikált forgatókönyv, szobrok, poszterek) – a legmagasabb, ötvenezer dolláros (11 millió forint) adományért cserébe ott lehetünk egy privát, premier előtti vetítésen is. A kampány – amellyel részben közösségi finanszírozású lett a film – szerdán éjjel vette kezdetét és július 18-án éjfélkor zárul.

Polgármester lenne Darth Vader

Ukrajnában vasárnap nemcsak elnökválasztást, hanem sokfelé helyhatósági választást is tartottak. Két nagyvárosban – Ogyessza és Kijev – egy sajátos jelölt is elindult: Darth Nyikolajevics Vader – az Internet Párt színeiben – maga szeretné irányítani ezeket a városokat. Annyi szent, hogy nem lennénk az ellenfelek helyében – nyilvánvalóan belé fojtaná a szót – az egészről itt írtunk bővebben, most csak egy odesszai lépcsős kampányvideót mutatunk:

Ilyen lett volna a Star Wars, ha Lynch tökösebb

Na jó, most már nem húzzuk tovább az időt, végre megmutatjuk, milyen lett volna a Star Wars, ha David Lynch lett volna elég tökös ahhoz, hogy bevállalja az űrsaga rendezését. 1980-ban állítólag az Oscar-gálán lépett oda az akkorra már befutott Lucas, hogy vállalja el a harmadik – később A Jedi visszatér néven megismert – epizódot. Nos, Lynch nem vállalta, a rajongókat pedig azóta foglalkoztatja a „mi lett volna, ha” kérdése. Most már nem kell többet várni, a Cnet ugyanis rábukkant egy trailerre a YouTube-on, ami pontosan azt meséli el, milyen lenne a Lynch-féle változat. Hát, nagyon más, nagyon Twin Peaks-es, nagyon különleges – de kilógna a trilógiából. De lássuk a videót!A Heti Star Wars-pletykák eddigi részeit...

... külön gyűjtőoldalon szedtük össze, ide kattintva elérhetők.