David Cameron miniszterelnök is meglátogatta az angol válogatottat

Fotó: Getty Images / WPA Pool / Getty Images / WPA Pool

Csütörtök délután David Cameron is benézett az angolok edzésére, hogy jó tanácsokat adott-e Roy Hodgsonnak, az két hét múlva kiderül.


Volt mit jóvátennie Cameronnak, miután néhány hete nyilvánosságra került egy kormányzati hatástanulmány, amely a pubok nyitva tartásának ideiglenes meghosszabbításáról szólt, és amely szerint – egy fogadóiroda becslésére alapozva – a válogatottnak mindössze 54 százalék esélye van arra, hogy továbbjusson a csoportból (az elődöntőbe jutás pedig már-már csoda lenne a nyilvánosságra került iratok szerint).

A dokumentum által okozott felhördülést azonban mindenki igyekszik jóvá elsimítani: a világhírű fizikus, Stephen Hawking minden gond nélkül levezette, hogy miként nyer majd a nemzeti csapat aranyérmet (a fodrászok mindenképpen jól járhatnak), valamint a volt válogatott középpályás, Paul Scholes is igyekezett tanácsokat adni a siker elkérése érdekében.

Hogy ez mire lesz elég, azt még senki sem tudja, hiszen a D-csoport (Anglia, Olaszország, Uruguay, Costa Rica) rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Mondjuk, a szurkolói dal  nem sikerült valami jól, tehát ha nem ebből próbálnak erő meríteni Gerrardék, akár túl is élhetik a csoportkört.