Az eredeti Darth Vadert nem érdeklik az új Star Wars-filmek

Fotó: AFP / THIERRY ZOCCOLAN / AFP / THIERRY ZOCCOLAN

-

A színész, aki Darth Vadert játszotta az első trilógiában, nem kíváncsi az új részekre, a mostani, 7. rész trailerét sem látta.


Bár világszerte hatalmas érdeklődés övezi az új Star Wars-filmeket, nem mindenki lelkes. A klasszikus trilógia Darth Vaderét, Dave Prowse-t például annyira nem érdekli a történet folytatása, hogy még az eddig megjelent előzeteseket sem látta.

„Az új filmről semmit sem tudok” – mondta a Yahoo!Movies-nak a 80 éves angol színész, aki csak a testét adta a szerephez, a Sith Lord hangját ugyanis James Earl Jonesnak köszönhetjük. Persze ez a helyzet egyből megváltozna, ha szerepet kapna az új filmben is: „Amennyiben ismét bebújhatnék Darth Vader bőrébe, úgy nagyon is érdeklődnék a folytatás iránt. De ha mást tesznek Vader maszkja mögé, akkor a legkevésbé sem.”


George Lucas megnyithatja saját múzeumát

Chicago város tanácsa engedélyt adott George Lucasnak a műgyűjteményét bemutató múzeum megépítésére. A Chicago Tribune című lap szerint a város szerdán beleegyezett az építkezésbe, bár a tanács néhány tagja a projekt ellen szavazott. Rahm Emanuel polgármester szerint viszont a múzeum építése új munkahelyeket teremt, kibővíti a kulturális lehetőségeket a tóvidéken, ahol a parkok és arénák mellett más múzeumok is helyet kaptak már.

Lucas már 2014-ben nyilvánosságra hozta a Lucas Museum of Narrative Art megépítésének tervét. Mint mondta, múzeuma szeretné bemutatni "az elbeszélő művészet és a vizuális ábrázolás fejlődését az illusztrációtól a mozin át a digitális művészetekig". Egy Chicago parkjainak védelmével foglalkozó csoport pert indított a város ellen, hogy megakadályozza a múzeum építését. Véleményük szerint ugyanis az állam feladatai közé tartozik a Michigan-tó körüli terület szabadon tartása és a szabadtéri tevékenységek lehetőségének biztosítása, a múzeum építése pedig gátolja mindezt. A per még folyamatban van.

Az Illinois államban lévő Chicagón kívül időközben Los Angeles és San Francisco is remélte, hogy ott épül meg a tervek szerint 2019-ben megnyíló múzeum. A munkálatok tavasszal kezdődhetnek el. A műgyűjtemény magját az Indiana Jones producerének és a Star Wars kitalálójának magángyűjteménye adja. Lucas saját elmondása szerint fiatalkora óta érdeklődik a festészet, a rajz, a képregények, majd a digitális művészet iránt és rengeteg alkotást gyűjtött össze.