Darida hozta a pontot Dárdai csapatának

Fotó: MTI/EPA / Stefan Puchner

-

A Hertha Berlin töretlen harci szellemének, és cseh középpályásának köszönhetően ponttal térhet haza Frankfurtból, azt követően, hogy egy órán át hátrányban játszott.


Dárdai Pál csapata remekül kezdte a szezont, hat mérkőzésen szerzett 10 ponttal a hatodik helyről vágott neki az Eintracht Frankfurt elleni fellépésnek.

A Hertha idén már támadni is megtanult, és jól is kezdett, a 14. percben övék volt az első nagy helyzet: Ibisevic 4 méterről leadott lövését védte testtel Lucas Hradecky kapus, a szöglet után pedig Niklas Stark csúsztatta a lécre a labdát.


A 22. percben mégis a Frankfurt szerzett vezetést, miután egy szöglet után megcsúsztatott labdánál a berlini védők lemaradtak Alexander Meierről, a Frankfurti veterán pedig megszerezte szezonbeli negyedik gólját. Kellett egy kis idő a berlinieknek, mire eszméltek a váratlan gól okozta sokkból, és a 33. percben újra Ibisevic került helyzetbe, de ezúttal a kapu fölé belsőzött egy beadást. Amire kisebb lehetőségek után a 41. percben egy felső lécről kipattanó lövéssel válaszoltak a hazaiak Stendera révén.


Vladimir Darida a magyar edző kérésére érkezett Berlinbe, és beváltja a hozzá fűzött reményeket


A második félidőt a hátrány tudatában aktívan kezdte Dárdai csapata, de a Frankfurt ellencsapásai veszélyesebbek voltak. A Hertha nem nagyon találta a ritmust, csupán egy lesgólig jutott az 59. percben – persze, hogy Ibisevic révén. Az utolsó bő húsz percre a svájci Valentin Stockerrel próbálta gyorsabbá és kreatívabbá tenni Dárdai a Hertha támadójátékát. Nem sok sikerrel, sőt, ha Luc Castaignos kicsit higgadtabb, akkor a 78. percben el is dönthette volna a mérkőzést. Mezőnyfölény, kisebb helyzetek, hogy aztán a 82. percben a Hertha kiegyenlítsen: az öt perccel korábban pályára lépő Baumjohann átadása némi szerencsével megtalálta Vladimir Daridát, a rutinos cseh középpályás pedig 14 méterről higgadtan lőtt a frankfurti kapuba.

A Hertha ezt követően már kézben tartotta a meccset, szinte végig a hazai kapu előtt tartva a labdát. Dárdai Pál csapata pont úgy játszott, ahogy regnálása idején a magyar válogatottól megszoktuk: fegyelmezetten, türelmesen, harcosan, aminek meg is lett a jutalma. A berliniek a 6. helyről várják a folytatást.


Frankfurt – Hertha Berlin 1-1 (1-0)

Gól: A. Meier (22.), ill. Darida (82.)