Dárdaiék mélyrepülésben, elúszhat a BL

Fotó: MTI/EPA/DPA / Bernd Thissen

-

Már csak ötödik a Hertha a Bundesligában, miután kikapott Leverkusenben, és az utolsó öt fordulóban csak egy pontot szerzett.


Bundesliga, 32. forduló:

Bayer Leverkusen–Hertha BSC 2-1
gól: Brandt (2.), Bender (16.), ill. Ibisevic (21.)

Sokáig a harmadik helyen hasított a Hertha a Bundesligában, és bár az különleges bravúrnak számított, a BL-selejtezőt érő negyedik helyben reménykedhetett, akkor is, ha a bajnokság hajrájára nehéz a sorsolása.

Dárdai Pál csapatának a BL-hez hoznia kellett volna a kötelezőket, vagy szereznie kellett volna egy bravúros győzelmet. Egyik sem sikerült: az utolsó öt fordulóban csak egyetlen pontot szerzett, a masszívan utolsó Hannoverrel ikszelt hazai pályán, ráadásul a kupa elődöntőjében simán kikapott a Dortmundtól.

A vesszőfutás legutóbbi eleme a Leverkusen elleni vereség, amellyel jelenleg csak ötödik a csapat. Mindkét hazai gólt berlini védelmi hiba előzte meg, és bár Vedad Ibisevic gyorsan szépített, a hajrára a Leverkusen felőrölte a Herthát. Azért a negyedik hely továbbra is reális cél, még két forduló van hátra: május 7-én a Darmstadtot fogadja, egy hétre rá Mainzba utazik a Hertha.

Az élcsoport:
1. Bayern München 82 pont
2. Dortmund 77
3. Bayer Leverkusen 57
4. Mönchengladbach 49 (+14)
5. Hertha 49 (+1)
6. Schalke 48
7. Mainz 46