Dárdaiék elhozták a három pontot Stieberéktől

Fotó: Bongarts/Getty Images / Boris Streubel

-

A Dárdai Pál vezette Hertha BSC egy fejesgóllal verte meg a tíz emberrel – köztük Stieber Zoltánnal – a meccset befejező Hamburgot. A berliniek ezzel felugrottak a 13. helyre, míg a Hamburg egy helyre van az osztályozót jelentő 16. helytől.


Bundesliga, 26. forduló

Hamburger SV–Hertha Berlin SC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Sebastian Langkamp (84.)
Kiállítva: Cléber (Hamburg, 81.)

A Bundesliga 14-15. helyezett csapatainak péntek esti csatája magyar rangadót is hozott: Stieber Zoltán Hamburgja fogadta Dárdai Pál Hertháját. A magyar középpályás a kezdőben kapott szerepet a hazaiaknál, míg a vendégek kispadján ezúttal is ott ült a 39 éves Dárdai – aki a magyar labdarúgó-válogatottnál Stieber főnöke is egyben.A hatodik percben pont Stieber került helyzetbe: távoli lövése megpattant egy berlini védő lábán, így lett veszélyes, de a múlt heti, Schalke elleni iksz során összeszedett sérüléséből villámgyorsan felépült Kraft simán kitolta. A hazaiak kezdték tehát jobban a meccset. A 13. percben a vezető találat is összejött volna egy szöglet utáni fejesből, de a Hamburg játékosa lekönyökölte felugrás közben a berlini védőt. Így a játékvezető nem adta meg a fejest követő kapufa után bepaskolt labdából született gólt. Dárdai az oldalvonal mellől keményebb védekezésre buzdította focistáit – szükség is lett volna erre.Stieber sorra próbálkozott, a 35. percben eleresztett lökete épphogy elkerülte a kaput. Gólt azonban az első félidőben nem tudott szerezni – nemcsak ő, hanem egyik csapat sem. Pedig Stiebern kívül a hazaiaknál a csapatkapitány, Rafael van der Vaart, a vendégeknél pedig Änis Ben-Hatira is aktív volt.A második félidőt a Hamburg kapuja előtt kezdték a felek, de a Hertha rossz támadójátéka – amire hét közben Dárdai Pál is panaszkodott edzésen – ezúttal sem eredményezett gólt. Viszont kezdett felülkerekedni a Hamburgon a Hertha: a 64. percben például Kalou fejelhetett egészen tisztán, de a kapus lábához bólintott, így ez sem ment be.A totál balszerencsés Hamburg még azt sem tudta kihasználni, hogy a 69. percben Brooks hibáját követően egyenesen Kraft kapusra vihették rá a labdát. Addig tököltek, hogy visszaértek a védők, elhalt a támadás. Öt perccel később ismét a Hertha szerezhetett volna vezetést, de a cserekén beállt japán Haragucsi addig kavargatott, míg egy erőtlen lövéssel fejezte be az akciót. Josef Zinnbauer ezt követően le is kapta az összességében sokat nem mutatott csapatkapitányát, Van der Vaartot és Lewis Holtbyt küldte helyére.

Holtby sokat nem segíthetett, mert a 81. percben emberhátrányba került a csapata: Cléber lecsapta ellenfelét felugrás közben, így 12 perc alatt második sárgáját kapta, mehetett az öltözőbe.A 84. percben egy szabadrúgást követően Langkamp fejelt jól és gólt szerzett, 0-1!A Hertha a második félidőbeli mezőnyfölényét előbb emberelőnyre, majd gólra is váltotta, így megérdemelten nyerte meg a kiesési rangadónak is beillett Bundesliga-meccset. Dárdai – akinek mérlege jelenleg 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a berliniek kispadján – azonban nem lehet maradéktalanul elégedett: a védelem egyszer-egyszer nagyokat bakizott, támadásban pedig még mindig nem jó a csapat. Igaz, a Hamburgnál – ahol olyan nevek fociznak, mint Van der Vaart vagy Ivica Olic – még nagyobb gondok vannak.


Így örült Dárdai és csapata


A meccs összefoglalója


A Hertha győzelmével felugrott a 13. helyre – 26 meccsen 29 pontja van –, míg a Hamburg közelebb került a kieséshez: a 15. helyen, 26 meccsen 25 ponttal állnak.


A bajnokság állása