Dárdaiék a litvánokkal játszanak júniusban

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Egy héttel a finnek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt Litvánia lesz Magyarország ellenfele Debrecenben.


Az európai bajnokságok szezonzárói után, június 5-én, pénteken 18.00 órától a litván válogatottat fogadja Magyarország felkészülési mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban. A mérkőzés után a válogatott folytatja felkészülését a finnek elleni Eb-selejtezőre, amelyet június 12-én rendeznek Helsinkiben.


Dárdai Pál, a válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapjának kijelentette: „A szezon végeztével fontosnak tartottuk, hogy a játékosok ne essenek ki a bajnokság során felvett ritmusból, és a finnek elleni összecsapás előtt pályára lépjenek még egy mérkőzése”. Szerinte a finnek elleni meccs előtti egy hét azért is fontos, hogy azonos erőnléti szintre hozzák fel a kerettagokat. A debreceni mérkőzés hetére kemény edzésmunkát tervez, ezért sem látta indokoltnak, hogy élcsapattal találkozzanak.


A litván válogatott éppen megfelelő ellenfél lesz számunkra

– mondta Dárdai, majd szavait így zárta: „Sok jót hallottam a gyönyörű Nagyerdei Stadionról, azt pedig mindenki tudja, hogy Debrecenben mennyire szeretik a jó focit, így biztos vagyok benne, hogy remek közönség előtt, egy jó hangulatú találkozón lépünk majd pályára”.