Dárdai zabos lett a dortmundi vereségtől

Fotó: Bongarts/Getty Images / Matthias Kern

-

Dortmundban ki lehet kapni 3-1-re – gondolhatná egy Hertha-szurkoló joggal, Dárdai Pál edző mégis roppant dühös volt a vereség után.


Dárdai Pál nehezen viselte a Hertha vasárnapi 3-1-es vereségét. A meccs után elismerte, hogy a tabellát százszázalékosan vezető Dortmund megérdemelten nyert, ezzel együtt dühös volt a találkozó elején kihagyott ziccerek miatt, illetve mert a csapata „a semmiből kapott gólt”, egy súlyos védelmi hibából.

Onnantól kezdve a Hertha próbálta tovább játszani az alapjátékát, ám újabb gólt kapott, így csak a 0-2 utáni szépítéssel lehetett elégedett a magyar edző. Az eltékozolt helyzetek, és a bosszantó kapott gól után végül egy riporteri kérdés tette be a kaput Dárdainál.„Nem kellett volna több kockázatot vállalniuk? Sokáig védekező felfogásban játszottak” – kérdezte Anne van Eickels, a WDR riportere. Dárdainak nem esett jól a kérdés: „Nem tudom, mit ért kevés kockázat alatt. Az elején kidolgoztunk két nagy helyzetet, miközben a Dortmund addig egyet sem. Talán rossz meccset nézett vagy szemüveget kellene cserélnie.”

A történetesen valóban szemüveges Van Eickels hozzátette: „Később még visszajött hozzám, azt mondta, egyáltalán nem értek ehhez. Nem haragszom rá, túl régóta vagyok már a szakmában az ilyesmihez.”

Ahogy a Bild a sztori margójára megjegyezte: Dárdainak talán csak túl nehéz délutánja volt.


Jön Ibisevic

A Hertha helyzetkihasználását Vedad Ibisevic oldhatja meg. A következő meccsen, szeptember 12-én éppen a volt csapatának, a Stuttgartnak lőhet gólt a bosnyák csatár.

Több játékos azonban nem érkezik a berliniekhez, mint Dárdai elmondta, „kihoztuk a mostani helyzetünkből a maximumot”.

Ibisevic előtt a Hertha leigazolta a cseh Vladimir Daridát a Freiburgtól, Mitchell Weisert a bajnok Bayern Münchentől és Niklas Starkot a Nürnbergtől, míg a tunéziai Sami Allagui egy kölcsönben a Mainznál töltött idény után tér vissza.

A Hertha három forduló után négy ponttal a tabella tizedik helyén áll.