Dárdai tíz percre volt a csodától

Fotó: MTI/MTVA / Matthias Schrader

-

A magyar válogatott szövetségi kapitánya ezúttal a Hertha védelmét alakította majdnem tökéletesre. De aztán jött Schweinsteiger.


A világ egyik legjobb csapatához, a Bayern Münchenhez utazott a hétvégén a Dárdai Pál edzette Hertha Berlin, amely épp a kiesés elől menekül a Bundesligában. A Hertha hét meccs óta veretlen volt, a mostani fordulót megelőző négy meccsen mindössze egy gólt kaptak.

A Hertha a biztos védekezés ellenére nem adta fel a támadások lehetőségét, sőt, Nico Schulz révén a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki az 55. percben. A támadó a félpályáról kiugorva egyedül vezette a labdát Manuel Neuerre, de a világbajnok kapus óriási bravúrral hárított.

Sokáig úgy tűnt, hogy a berliniek kihúzhatják egy döntetlennel, de tíz perccel a vége előtt már nem bírták a nyomást, jött Bastian Schweinsteiger, és jobbal kilőtte a bal felső sarkot.

Így, ha a Wolfsburg vasárnap nem nyer, akkor a bajorok már bajnokok, a Herthának – és Dárdainak – még négy meccse maradt, hogy biztossá tegye a berliniek élvonalbeli tagságát.


Bayern München–Hertha BSC 1–0 (Schweinsteiger 80.)