Dárdai szerint túl jól sikerült a finnek elleni felkészülés

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-

A magyar válogatott szombaton Finnországban játszik Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. Dzsudzsák és Juhász szereplése sem biztos.


Tökéletesen sikerült a felkészülés, napi egy tréninget tartottunk, és maximálisan meg vagyok elégedve a játékosokkal. Már-már azt szerettük volna, hogy az egyik gyakorlás ne legyen annyira jó, nehogy a meccs napján fogjunk ki rossz napot

nyilatkozott az elutazás előtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott pénteki sajtótájékoztatón a szakvezető.


A sérültekről elmondta, hogy a csütörtöki edzés után az orvosi stáb megvizsgálta Dzsudzsák Balázst és Juhász Rolandot is, ennek alapján egyikük sincs 100 százalékos állapotban, de szerinte mindketten vállalni tudják a játékot. Igaz, ennek van olyan kockázata, hogy akár az 5. percben cserélni kell, de erre fel vannak készülve.

Dárdai a kezdőcsapatát és a taktikát illetően konkrétumot nem árult el, de azt ismét megerősítette, hogy két csatárral küldi pályára együttesét, amelytől győzelmet vár.


Tavaszra négy pontot terveztünk. Akkor lesz igazán értékes a márciusi, görögök elleni döntetlen, ha most nyerünk.

– jelentette ki Dárdai, aki hozzátette, akkor is marad esély az Eb-re való kijutásra, ha döntetlen lesz a meccs eredménye.

A Lech Poznannal lengyel bajnok Kádár Tamás úgy vélte, teljesen felkészültek a mérkőzésre, szerinte minden találkozó sorsdöntő.

Az Egyesült Államokban légióskodó Németh Krisztián azt mondta, sok fontos meccset játszottak már, így nem jelenthet gondot a győzelmi kényszer, továbbá nem érzi, hogy görcsös lenne a csapat emiatt. Sokkal inkább úgy látja, mindenki nagyon várja már az összecsapást.

A csoportjában harmadik magyar válogatott közép-európai idő szerint szombaton 18 órától találkozik a mögötte négypontos hátránnyal negyedik finn csapattal a helsinki Olimpiai Stadionban.