Dárdai olyan, mint a Dortmund következő edzője

Fotó: MTI / EPA / Lukas Schulze

-

A 39 éves magyar szakember Európa egyik legjobb formában lévő csapatává tette a Hertha BSC-t, sokak elismerését kiváltva ezzel.


Dárdai a tökéletes edző a Hertha élére. Népszerű, megőrül a labdarúgásért, és tudja, hogyan kell bánni a futballistákkal

– mondta a magyar labdarúgó-válogatott és a Hertha BSC megbízott szakvezetőjéről, Dárdai Pálról a berliniek korábbi vezetőedzője, Jürgen Röber. A legutóbb a török Ankaraspornál dolgozó Röber szerint Dárdai még focistaként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Bundesligában legyen edző. Hozzátette: „Pál a futballnak él, gondolatai éjjel-nappal a labdarúgás körül forognak. Bízom benne, hogy a csúcsra vezeti a Herthát, de szüksége van a biztos anyagi háttérre”.


Dieter Hoeness, a klub korábbi alelnöke is beszélt Dárdairól, akinek a véleményét korábban is rendszeresen kikérte. „Nagyon jól felmérte a helyzetet, mindig készségesen segített a problémák megoldásában. Megtalálja a közös hangot a játékosokkal, akik a kinevezése óta sokkal magabiztosabban lépnek pályára. Az volt a feladata, hogy bent tartsa a csapatot a Bundesligában, ami sikerült. Bár matematikailag még nem biztos a bennmaradás, a Hertha nem eshet ki. A következő idényben új célokat kell kitűzni, nem csak a kiesés ellen kell küzdeni” – mondta Hoeness, majd hozzátette:


Dárdai engem Thomas Tuchelre emlékeztet, akit bedobtak a mély vízbe, a Mainz pedig felemelkedett.

Thomas Tuchel nyár elejétől átveszi a távozó Jürgen Klopp helyét a Borussia Dortmundnál, tehát Hoeness kijelentése rendkívül hízelgő.

Dárdai Pál csapata szombaton a Bayern Münchennel játszik idegenben 18.30-tól – azzal a csapattal, amelyhez szinte eligazolt a 2000-es évek elején és amelynek drukkol a Bajnokok Ligájában. Josep Guardiola csapata egyébként vezeti a Bundesligát, amelynek 13. helyén a Hertha BSC-t találjuk.


A Bundesliga állása 29 forduló után


(via NSO)