Dárdai nyárig melózhat a válogatottnál?

Fotó: AFP / TOBIAS SCHWARZ

-

Az edzőbuktató magyar szakember nyártól csak a Hertha BSC-nél dolgozhat német sajtóinformációk szerint.


A 39 éves magyar szakember pénteken kiesési rangadón győzte le Hamburgban Stieber Zoltánékat, ennek folyományaként a Hamburger SV kirúgta addigi vezetőedzőjét, Jozef Zinnbauert. Dárdai Pál megbízott vezetőedzőként – Rainer Widmayerrel közösen – vezeti a berlini klubot, eddig sikeresen: 3 győzelme, 2 döntetlenje és 2 veresége volt a csapatnak, mióta ők ülnek a kispadon.


Nem csoda, hogy Michael Preetz, a Hertha BSC sportigazgatója hosszú távra tervez Dárdaival. A Berliner Morgenpost hétfői cikkében azt írja, hogy a páros vezeti majd tovább a Herthát július elsejétől. Egyúttal Dárdai Pált visszahívják a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitányi posztjáról. A lap állítása szerint a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ) kötött megállapodás erre lehetőséget ad a klubnak. Ez azt jelentené, hogy Dárdai a finnek elleni, június 13-i Eb-selejtezőn ülne utoljára a válogatott kispadján.

Az MLSZ az MTI hétfői megkeresésére jelezte, nem kíván reagálni az értesülésekre, és emlékeztetett arra, hogy a szövetség a Herthával múlt év végén lefolytatott tárgyalások során Dárdai esetleges vezetőedzői kinevezésének tudatában állapodott meg a berlini klubbal. „A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját” – írta február 5-i közleményében az MLSZ.

Szintén Dárdaival foglalkozott hétfői számában a Bild. Az NSO szemléjéből kiderült, hogy a magyar szakember feleségéről, Mónikáról mesélt a német lapnak.


Mindig a játékosokon jár az agyam, így nem nagyon van időm beszélgetni a feleségemmel

– mondta Dárdai. A Bild megszólaltatta feleségét is, aki kijelentette: „A férjem többet beszél saját magával, mint velem és a gyerekekkel. Ha mégis szóba állunk, akkor is többnyire a foci a téma, és azt mondja, nem akar azzal terhelni engem. Pali mindent tökéletesen akar elvégezni, mindenre fel akar készülni, minden egyes lépést átgondol. Csak akkor számíthatok arra, hogy visszakapom őt, ha a Hertha végleg megmenekült a kieséstől”.


A MAGYAR VÁLOGATOTT 2015-ÖS PROGRAMJA

  • március 29. – Magyarország–Görögország, Eb-selejtező
  • június 13. – Finnország–Magyarország, Eb-selejtező
  • szeptember 4. – Magyarország–Románia, Eb-selejtező
  • szeptember 7. – Észak-Írország–Magyarország, Eb-selejtező
  • október 8. – Magyarország–Feröer, Eb-selejtező
  • október 11. – Görögország–Magyarország, Eb-selejtező