Dárdai: Nem érdemeltünk pontot

Fotó: MTI / EPA / Peter Steffen

-

Jobb volt a Borussia Mönchengladbach Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője szerint. A 39 éves magyar szakember csapata vasárnap hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget egy, a hajrában bekapott góllal a Bundesliga harmadik helyén álló csapattól.


Nem érdemeltünk pontot. Vannak olyan mérkőzések, amelyek után el kell ismerni, hogy az ellenfél jobb volt, és most egy ilyen meccsen vagyunk túl

idézte Dárdai Pált az NSO német lapokra hivatkozva. Szerinte a 'Gladbach top csapat, a Bajnokok Ligájába kerülésért küzd. „Mi pedig azért, hogy a következő szezonban is az élvonalban szerepelhessünk. A különbséget mindenki láthatta” – tette hozzá a magyar labdarúgó-válogatottat is vezető Dárdai.


A Hertha vezetőedzője szerint három pont elegendő lenne a bennmaradás biztosításához. „Eddig négy lehetőségünk volt arra, hogy ezt megszerezzük, és még most is maradt három” – mondta. A Hertha vasárnap a Bundesliga 9. helyén álló Borussia Dortmund otthonába látogat, ezt követően otthon játszanak a Frankfurttal, majd a Hoffenheim elleni, idegenbeli meccsel zárják a szezont.

Lucien Favre, a 'Gladbach vezetőedzője – aki annak idején Dárdai főnöke is volt Berlinben – ezt mondta: „A Hertha jól védekezett, nem volt könnyű megtalálnunk a rést a pajzson. (...) Nehéz volt, de szerintem megérdemeltük a győzelmet. A játékidő hetvenkét százalékában nálunk volt a labda, uraltuk a mérkőzést, igaz, a berliniek így is képesek voltak gólt szerezni.


A bajnokság állása