Dárdai mégsem hosszú távú megoldás Berlinben?

Fotó: Bongarts/Getty Images / Boris Streubel

-

Veszített a Hertha BSC a Bayern München és a Borussia Mönchengladbach ellen a hajrában, máris kikezdték a megbízott vezetőedzőt, Dárdai Pált.


Dárdait nagyon szeretik a szurkolók, és ha bent marad a csapatával, meg fogják erősíteni a posztján. De fontos kérdés, hogy a stílusával hosszabb távra megoldást jelent-e a Hertha számára, mert egyelőre csak mint motivátor bizonyított, és ez a dolog könnyen kifárad egy idő után

idézi a brandenburg-laeuft.de-t az Origo. A Hertha BSC a bajnok Bayern és a harmadik helyen álló 'Gladbach ellen is csak a hajrában kapott góllal kapott ki, mégis megjelentek a kritikus hangok, az idézett portál például azt emelte ki, hogy Dárdai mindkét meccsen rosszul cserélt.


A 39 éves magyar szakember – aki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is egyben – 12 meccsen 4 győzelmet, 4 döntetlent és 4 vereséget hozott össze Berlinben. Ezzel a csapat elmozdult a kieső és osztályozót érő helyekről, jelenleg 13. a 18 csapatos Bundesligában.


Tudtuk, hogy a Bayern és a 'Gladbach elleni meccset úgy kell várnunk, hogy van némi előnyünk a riválisokkal szemben. Ezt elértük, és még mindig van a fórból. A saját kezünkben van a sorsunk

– idézi Dárdait a Berliner Zeitungra hivatkozva a Csakfoci. Dárdai hozzátette: „Még egy győzelemre van szükségünk. Ha nem húzzuk be egyik meccset sem a háromból, mi leszünk a hibásak. De nem kell erre a gondolni, megoldjuk a feladatot. Ehhez állatira javulnunk kell labdabirtoklásban.”


Bízik Dárdaiban Michal Preetz sportigazgató, aki a német lapnak így nyilatkozott: „Nincs semmi ok a pánikra. A Bayern és a Gladbach ellen is közel álltunk a bravúrhoz. A többiek hátralévő programja nem érdekel minket, megszerezzük azt az egy győzelmet, ami még kell, de abban sem vagyok biztos, hogy nem lenne elég a 34 pontunk”.