Dárdai: Jó, hogy végre tisztázódott a helyzet

-


Dárdai Pál szerint megfelelő rendszert építettek fel a magyar labdarúgó-válogatottnál, amely nélküle is kiharcolja a jövő évi Európa-bajnokságon való szereplés jogát.

"Elfogadom és tiszteletben tartom a Hertha döntését, jó, hogy végre tisztázódott a helyzet. Csapatommal a következő szezonban szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, ehhez pedig minden energiára szükségem van" - idézte Dárdai Pált a német klub honlapján olvasható közlemény.

"Mindig is mondtam, hogy magyar a szívem. Mindenki tudja, mennyire szeretem a hazámat, és mennyire fontos volt számomra, hogy segítsek a válogatottnak. Úgy gondolom, sikerült a nemzeti együttest a helyes útra állítani, és visszaadni honfitársaim futballbüszkeségét. Úgy érzem, jó alapokat tettünk le, megfelelő rendszert építettünk fel. Büszke vagyok arra, amit eddig elértünk, és biztos vagyok benne, hogy a csapat nélkülem is megteszi az utolsó lépést, és Magyarország kijut az Európa-bajnokságra" - értékelte munkásságát Dárdai, aki öt veretlenül megvívott tétmeccsel a háta mögött távozott posztjáról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn jelentette be, hogy a szakember klubja, a Hertha BSC nem járult hozzá ahhoz, hogy a tréner a jövőben is egyszerre töltse be a vezetőedzői, illetve a szövetségi kapitányi posztot, így Dárdai helyét a szervezet sportigazgatója, a német Bernd Storck veszi át.