Dárdai: Ilyet többé nem szeretnék látni

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-

A Hertha BSC vezetőedzője azt követően nyilatkozott, hogy csapata 1-0-s vereséget szenvedett az idei német bajnoktól. A 39 éves szakember csapata első félidei teljesítményére maximális osztályzatot adott. Azért kritikát is megfogalmazott játékosaival szemben.


„A védekezési rendszerünknek köszönhetően az előző hét meccsből ötön nem kaptunk gólt, most pedig a lehető legerősebb ellenfél, a Bayern tesztelte a felkészültségünket” – nyilatkozta a Berliner Zeitungnak Dárdai. Az NSO szemléje szerint így folytatta:


Álltuk a sarat, az első félidőt így egyesre osztályozom! A második félidőben most is megvolt a meccslabdánk, érdekes lett volna megnézni, mi történik, ha Nico Schulz belövi. Nehéz lenyelni a vereséget.

Dárdai Pál szerint a Schweinsteiger gólja miatt vereséget szenvedett gárda nem hátra lépett, hanem előre, a játék minden területén jobbak most, mint korábban, így remek meccset vár a Borussia Mönchengladbach ellen. A találkozó vasárnap 17.30-kor kezdődik, a Hertha 13., a Gladbach 3. helyen áll.


A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Dárdai kritikát is megfogalmazott a herthásokkal szemben. „A gól előtt túl naivak voltak a játékosok, el kellett volna követni egy taktikai szabálytalanságot. Ilyet nem szabad engedni az ellenfélnek” – mondta, majd hozzátette:


Hazaküldtem a srácokat, hogy nézzék vissza háromszor a történteket – ilyenkor ez a legfájdalmasabb. Azzal küldtem haza őket, hogy ilyet többet nem szeretnék látni.