Dárdai fia a Hertha első keretével edz

Fotó: Bongarts/Getty Images / Alexander Hassenstein

-

A válogatott szünetben Dárdai Pál ifikkel tölti fel a csapat keretét, így készülhet a felnőttekkel legidősebb fia, a 16 éves Palkó is.


A Bundesligában 4. helyen álló Hertha BSC-től több játékos is hazája válogatottjával készül a következő napokban. Az élet azonban nem áll meg a klubnál, Dárdai Pál vezetőedző a korosztályos csapatokból tölti fel fiatalokkal az első csapat keretét, így most ideiglenesen a felnőttekkel készül a tréner legidősebb fia, a 16 éves Palkó is – számol be a Berliner Kurier című napilap.

„Az edző fiaként mindig keményebben kell dolgoznod, mint a többieknek, ezt személyes tapasztalatból tudom – mondja az idősebb Dárdai, akinek pályafutása kezdetén az édesapja volt az edzője Pécsen.


Dárdai Pál üdvözli a csapatnál fiát


A februári vezetőedzői kinevezése előtt a Hertha korosztályos csapatait irányító Dárdai továbbra is rajta tartja a szemét az utánpótláson, ezért is ad lehetőséget a gyerekeknek, hogy belekóstoljanak a nagyok világában.

„Az 1999-es korosztály igazi aranygeneráció lehet, rengeteg tehetséges srác van közöttük. A fiataloknak pedig jót tesz, ha minél korábban megismerik azt a légkört, ami a felnőttek között vár rájuk. Amikor majd rájuk kerül a sor, már ismerni fogják a profikat, már nem fognak annyira izgulni, fontos, hogy akkor már nyoma se legyen a megilletődöttségnek” – elemezte a helyzetet idősebb Dárdai. A lap tudósítása szerint Palkó már most sem tűnt megilletődöttnek, mosolyogva végezte a legnehezebb gyakorlatokat is.

Dárdai egyébként már a nyári felkészülés idején is több fiatalnak lehetőséget adott a bizonyításra, és több 18-19 éves tehetség is megragadt az első csapatban.