Dárdai együtt nyomta a fekvőtámaszt megbüntetett játékosaival

Fotó: AFP / Jˆrg Carstensen

-

Tíz másodpercet adott edzésen góllövésre a Hertha megbízott vezetőedzője. Rosszul ment, így büntetett.


Dárdai Pálnál és a Hertha BSC-nél járt a német Bild, majd edzésriportot közölt a csapatról – írja az NSO. A tréningen lerohanásokat gyakoroltatott csapatával a 39 éves magyar szakember, aki megbízott vezetőedzőként dolgozik annál a klubnál, ahol játékosként is szerepelt. A támadóknak tíz másodpercet adott a gólszerzésre, ez egyszer sem jött össze tíz próbálkozásból. Végül 17. kísérletre a csapatkapitány, Fabian Lustenberger szerzett gólt.


Egy meccsen csak négy ilyen lehetőségünk van félidőnként! Ünnepelni szeretnék, úgy, ahogy a hétvégén a góljainknál, amikor mindannyian együtt örültünk. De ehhez értékesíteni kell a hasonló lehetőségeket! A következő négy kísérletből gólt akarok látni, ha nem, büntetés következik

– bírálta csapatát a magyar labdarúgó-válogatottal a görögök ellen készülő Dárdai. Végül kénytelen volt kiszabni a beígért büntetést: fekvőtámaszozni küldte a játékosait, de ő is beállt.


Dárdaitól társa, Rainer Widmayer vette át az edzés irányítását. Nála a 27. próbálkozásból a védő John Brooks lőtt gólt, pedig a Bundesligában a Hertha helyzetkihasználása a legjobb, lehetőségeik több mint egyharmadát (34,1%-át) belövik.

A berlini kék-fehérekre nehéz bajnokik várnak: a hétvégén a közvetlen rivális Hamburghoz látogatnak, aztán fogadják a Paderbornt, majd idegenben a Hannover és hazai pályán az 1. FC Köln következik.