Dárdai egy hannoveri iksszel folytatta csodás sorozatát

Fotó: Bongarts/Getty Images / Martin Rose

-

A Hannover ugyan vezetett, de vesztett helyzetben is képes volt újítani a 39 éves magyar szakember csapata – amely egy büntető meg nem ítélését is számon kérheti a bírón. Ez volt a hatodik veretlen meccse sorozatban a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-nek. Ha csak ideiglenesen is, de beérték a Borussia Dortmundot.


Bundesliga, 28. forduló

Hannover 96–Hertha BSC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Christian Schulz (75.), ill. Valentin Stocker (83.)

Huszti Szabolcs volt klubja ellen lépett pályára Dárdai Pál Hertha BSC-je. A 11. helyen álló berlini klub vasárnap a Paderbornt verte 2-0-ra, jobb formában van, mint a Hannover, amely 14. Igaz, a Hertha akkor nyert utoljára bajnokin a Hannover ellen, amikor Dárdai még ott ült a kispadon – csereként –, 2010-ben. Ősszel a Hannover simán nyert – de az még egy másik Hertha volt. Érdekesség továbbá, hogy mindkét német klub kezdőjében szerepelt japán focista – a hazaiaknál rögtön kettő is.


A meccset a Hannover kezdte jobban, sorra rúgták a veszélyes szögleteket, de az első tíz percet átvészelték a berliniek. A 15. percben pedig a gól is összejött, de Langkamp lesen volt, így a játékvezető nem adta meg a Hertha találatát.Nyolc perccel később ismét a Herthának akadt komoly helyzete, Haragucsi vágta rá kapásból, Zieler csak oldalra tudta kitolni. A szögletet kavarodás követte a kapu előtt, végül felszabadított a Hannover. Egy perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek, Kalou tört be, de szerelték. Az első fél óra végére már több lehetősége volt a Herthának, mint a hazaiaknak, fokozatosan alakult át a játék képe. A 40. percben a mezőny legjobbjaként focizó Haragucsi tálalt Stockernek, ám ő fölévágta. Aztán ugyanő került helyzetbe a 42. percben, ám felvágta a hannoveri Schulz, a bíró sípja viszont néma maradt. A lassításból kiderült, be lehetett volna fújni a büntetőt. Dárdai szájáról is le lehetett olvasni: „Elf meter” – azaz tizenegyes.A gól nélküli első félidő tehát izgalmasra sikeredett, hasonlót vártak a drukkerek a második félidőtől is. Megint a Hannover kezdett jobban, az 50. percben egy szép kapufa is összejött nekik, de kifelé pattant a labda, nem a kapuba. Az 53. perc hozta az első sárga lapot, a büntetőgyanús esetnél is főszereplő Schulz kapta – olyanért, amit az első félidőben még elnéztek. Öt perccel később újabb herthás, Beerens esett nagyot a tizenhatoson belül, de semmi nem volt. Az 59. percben Haragucsi is elesett a területen belül, abból sem lett tizenegyes.


A félidő második felére egyre pontatlanabbul játszottak a fáradó csapatok, így az edzők cserékkel próbálták felpörgetni a pályán látottakat. A 75. percben végül egy szöglet utáni flipperezés végén Christian Schulz szerezte meg fél méterről a vezetést a hazaiaknak, 1-0.Ezt követően a Hertha megélénkült, sorra lődöztek a középpályások, Kalou kavargatott – azaz láthatóan volt terv arra nézvést, hogy mi történik, ha hátrányba kerül a csapat. A 83. percben végül kifizetődött a sok erőfeszítés: Stocker egy kipattanót csodás félollóval vágott kapuba, 1-1!Ezzel Stocker lett Dárdai első kétgólos játékosa. A Hannover a meccs legvégén fokozta a nyomást, sorra jöttek a helyzetek és a szögletek, de a Hertha fegyelmezetten védekezett. Végül az eredmény maradt 1-1, ezzel a Hannover helyet cserélt a Freiburggal és ideiglenesen feljött a 14. helyre. A Hertha maradt 11., de pontszámban beérte az egy meccsel kevesebbet játszott Borussia Dortmundot. Dárdai Pál mérlege a Hertha élén: 4 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség.


A meccs összefoglalója


A bajnokság állása