Dárdai csapatában folytatja Klinsmann

-

Szerződtette Jürgen Klinsmann fiát, Jonathan Klinsmannt a Hertha Berlin. A 20 éves kapus saját magának is hírnevet szerezne.


Kapust szerződtetett Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A neve ismerős lehet, hiszen Jonathan Klinsmann annak a Jürgen Klinsmannak a fia, aki korábban 47 gólt szerzett a német válogatottban.
Jonathan kettős állampolgár, Kaliforniában született. Eddig az USA korosztályos válogatottjainak kapuját védte. Az UC Berkeley egyetemi csapatától került Berlinbe, ingyen.
A Hertha Berlin kapusedzője, Petry Zsolt azt mondta, Jonathan technikailag és atletikusan is a megfelelő szinten áll, és Michael Preetz, a klub sportigazgatója is elismerően nyilatkozott a fiatal kapusról.


Remekelt a világbajnokságon

A berlini klub megfigyelői az U20-as világbajnokságon figyeltek fel Jonathanra. Végigjátszotta az USA összes meccsét, Szenegál és Új-Zéland ellen pedig hibátlanul őrizte a kaput. A negyeddöntőben kaptak ki a későbbi döntős Venezuelától, hosszabbítás után.


Jó érzés volt megérkezni egy klubhoz, ami az Európa Ligában is szerepel, de a tempó sokkal feszítettebb itt, mint az USA-ban

- mondta Jonathan, aki tárgyalt korábban a West Hammel, az Evertonnal és a Stuttgarttal is, mielőtt Berlinbe szerződött.
Jonathan gyerekként csatárt játszott, de örül, hogy végül kapusként kezdte meg profi karrierjét. Nagyobb nyomás lenne rajtam, és folyton édesapámhoz hasonlítanának a szurkolók, ha én is csatár lennék - mondta Jonathan.
Nagyapja, Siegfried lelkes Hertha Berlin szurkoló volt, ezért is szeretne bizonyítani Jonathan a berliniek felnőtt csapatában.