Dárdai csak a játékosai fejbúbját látta, kitalált valamit

Fotó: Bongarts/Getty Images / Boris Streubel

-

Dárdai Pál, a Hertha edzője megunta, hogy folyton csak az okostelefonokat nyomkodó játékosai fejbúbját látja. Azt mondta, ha már így van, töltsenek le egy alkalmazást, ami a javukra válik.


Hétfőn 18.30-kor kezdődik a Hertha BSC idénybeli első tétmeccse, a német kupában a Bielefeldhez látogatnak. A játékosok már nem csak a gyepen készülhetnek a találkozóra, Dárdai ugyanis ráunt, hogy egyfolytában az okostelefonjaikon lógnak.

Az edző letöltette velük a Wyscout nevű alkalmazást, amely 30 ezer csapat 273 ezer játékosát tartalmazza – írta a Nemzeti Sport. Taktikai elemeket, a játékosok gyenge és erős pontjait, kedvenc cseleit, statisztikákat is találni a programmal. Ha már állandóan a kütyüt bámulják, legalább legyen hasznuk belőle, gondolhatta a korábbi szövetségi kapitány.

„Nemrég vezettük be az applikáció használatát a csapaton belül. Hatalmas segítség ez a mindennapokban. Egyetlen kattintás és mindent megtudhatsz egy játékosról. Így a futballistáim még hatékonyabban fel tudnak készülni az ellenfélből” - mondta Dárdai

Az egykori Pécs-játékos a lapnak azt is elárulta, hogy a nyáron szerződtetett kapusedző, Petry Zsolt hozzá hasonlóan szeret új módszereket kidolgozni. Dárdai szeretett volna magyar kapust vinni a Herthához, de Bogdán Ádám végül a Liverpoolé lett, Dibusz Dénes pedig maradt a Fradiban.

Dzsudzsák Balázsról kijelentette: „A mai napig várom, hogy belépjen az ajtón. Ha kívánhatnék egy játékost, ő lenne az. Tisztában vagyok azzal, hogy a megszerzése nem egyszerű, ráadásul amíg Ronny itt van, nem lesz rá pénz, de még mindig nagyon szívesen látnám az öltözőben. Meglátjuk.”