Dárdai beválogatta Guzmicsot

-

A Wisla Kraków saját honlapján engedett betekintést nyerni Dárdai Pál Görögország ellen készülő keretébe.


Ugyan a hivatalos kerethirdetésre még várni kell, a március 29-i, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő focisták egyikének kiléte már ismert. A lengyel Wisla Kraków ugyanis büszkén újságolta honlapján, hogy védője, Guzmics Richárd ismét behívót kapott a magyar válogatottba.


Guzmics eddig hétszer szerepelt a nemzeti válogatottban, legnevesebb cselekedete a bukaresti világbajnoki selejtező elején eladott labdája volt (ezt követően terjedt el a guzmicsolás kifejezés, erről bővebben itt olvashat):2013 októberében, a Hollandia elleni, idegenbeli 8-1-es vereség alkalmával szerepelt utoljára a nemzeti csapatban. Az NSO a lengyel Canal Plusra hivatkozva azt írja, rajta kívül két lengyelországi magyar légiós, a Lech Poznanban szereplő Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás szerepelhet Dárdai válogatottjában.


A görögöket sérüléshullám sújtja

Sergio Marakián, a görög válogatott nemrég kinevezett uruguayi szakvezetője folyton tervei megváltoztatására kényszerül. Az utóbbi időben ugyanis megsérült több olyan játékos is, akikre számíthatott volna a március 29-i, budapesti Eb-selejtezőn. Megsérült például az AS Romában focizó Konsztantinosz Manolasz, de ő hamarosan már játszhat.

Nemrég fél évre kidőlt viszont Makarián két középpályása, Jannisz Maniatisz (Olympiakosz) és Petrosz Mantalosz (AEK), akik helyett reaktiválhatják a veterán Európa-bajnokot, Kosztasz Kacuraniszt (Atromitosz). „Jobbulást kívánok Jannisznak és Petrosznak. A kiesésük nagy csapás, de hiányuk nem lehet kifogás a nemzeti csapatnak – megkeresem a megfelelő helyetteseket” – idézi Makariánt az NSO.