Dárdai a Bayernnek drukkol a Bajnokok Ligájában

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A magyar szövetségi kapitány szerint Koman Vladimir kiváló utódja lehet Hajnalnak és Gerának.


Dárdai Pál szerdán a Blikk vendége volt, az olvasók kérdezhették. A magyar labdarúgó-válogatott és a Hertha BSC szakvezetője elmondta: Koman Vladimirba sokat fektetett már a magyar futball. „Kicsit elfelejtették, én megadom neki a lehetőséget, ő kiváló utódja lehet Hajnal Tominak és Gera Zolinak” – véli a szövetségi kapitány, aki szívesen vinne magyar játékost a Herthához, ám az titok maradt, hogy kit.


A 39 éves szakember jó eséllyel Berlinben, élőben nézi majd a Bajnokok Ligája döntőjét, de nem jósolna, ki jut odáig. Addig viszont a Bayern Münchennek drukkol, ahová igazolhatott volna focistaként, de maradt a Herthánál. Azokra a pletykákra, hogy nyártól már csak a Herthát vezeti és a válogatottat nem, így reagált:


Fogalmam sincs, mik vannak a szerződésben, én teszem a dolgokat, arra nem volt időm, hogy egy forintot felvegyek. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, amikor itt vagyok teszem a maximumot és a Herthánál is. És összetartani a családomat is.

A szövetségi kapitánynak azért megfelelő a mostani kétlaki élete, mert a napi munkára szüksége van, ezért akart edzővé válni. „Rendes képzést kaptam, ahogyan Berlinben, (úgy) itthon Szalai Lászlóék képzésén is sokat tanultam, amit tudok használni” – mondta Dárdai.


A válogatottra irányuló kérdésekre elmondta: Németországban nem cikkeznek a magyar fociról napi rendszerességgel. Úgy véli, hogy a magyar futball jelen helyzetében


a pontokat gyűjteni, nem ígérgetni, hanem dolgozni (kell). Ha ezt tartjuk, akkor az emberek és a saját álmainkat is valóra lehet váltani.

Dárdai szerint egyébként most nincs jó formában, nő a pocakja, amiért kap a feleségétől is. Pedig kertészkedik, „a füvem olyan, mint az Olimpiai stadionban”. Kikapcsolódásként igyekszik minden este együtt fürdeni feleségével, hogy kibeszéljék az adott napot.