Darabonként adják el a Dobrai Marcsika érdekeltségébe tartozó éttermet

-

HÁTTÉR

A nemzetközi körözés alatt álló Dobrai Sándorné (Marcsika) lányai, az anyjuk érdekeltségébe is tartozó Bonanza ételbár berendezéseit árverezik el – írja a Blikk. A rendőrség szerint az étterem vagyonát jogosan számolhatja fel a két lány, a károsultakat képviselő ügyvéd szerint azonban fel kéne függeszteni a kiárusítást.


„Helyi vállalkozók igényt tartanak mondjuk a 3,5 milliós fagyipultra potom 1,9-ért. De sorolhatnám még a kemencéket, hűtőket, sütőt stb.” – írta a cég egyik károsultja Facebookon. A férfi úgy véli, Marcsika intézte így a dolgokat, hogy ebből legyen pénze a családnak, ám ezzel a húzással a károsultakat rövidítik meg, hiszen kevesebb marad a károk megtérítésére.


A rendőrség szerint azonban Dobrai Krisztina és Erika szabadon értékesíthetik a család éttermének eszközeit, mivel a Bonanza ételbár a Múzeumkert Zrt. részét képezi. Az elmúlt évben ott végrehajtott 50-100 milliós beruházáshoz semmi köze a becsődölt Kun-Mediátornak.

A Blikk viszont megnézte a Múzeumkert Zrt. cégkivonatát, amelyből kiderül, hogy 2013-as alapításakor még a két lány jegyezte a céget, 2014 júliusában viszont önálló képviseletre jogosult igazgatósági tagként bekerült Dobrai Sándorné is, aki a Kun-Mediátor Kft. tulajdonosa is egyben. Mindezek alapján a rendőrséghez fordul a károsultak egy csoportját képviselő Dobrossy István ügyvéd is, aki szerint az eszközök eladása előtt pontosan tisztáznia kellene a hatóságoknak, hogy a Múzeumkert Zrt. bevételei elegendőek voltak-e az egy évvel ezelőtti több tízmilliós beruházásra. „Ki kell zárni azt, hogy esetleg külső cég, netán a Kun-Mediátor bevételei jelentek meg a cég számláján” – nyilatkozta a lapnak. Dobrossy szerint az adatok tisztázásáig fel kellene függesztenie a rendőrségnek a kiárusítást.


A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított a Kun-Mediátor ügyében, miután a kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat az engedély nélkül hitelező karcagi cégnél. A Kun-Mediátornak körülbelül 800-1000 károsultja van, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, és a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

A Kun-Mediátor egyik tulajdonosa, Dobrai Sándorné még mindig szökésben van, az Interpol körözi, és két vállalkozás pedig „vérdíjat" tűzött ki rá.