Darabokra esett szét a lezuhant gép; a fekete dobozt megtalálták

Fotó: AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

-

Christophe Castaner helyi politikus szerint megtalálták a balesetet szenvedett A320-as egyik fekete dobozát – ezt Bernard Cazeneuve belügyminiszter is megerősítette.


A gép feltehetően iszonytató erővel csapódott be – a mentést vezető egyik parancsnok, Eric Sapet szerint a repülő maradványai teljesen elporladtak, messziről sem a gép alakját felismerni, sem pedig a holttesteket nem lehet látni. A CNN riportere úgy tudja, hogy a repülő legnagyobb megmaradt darabja sem nagyobb egy kisebb autónál.


Ezen a videón jól látszik, mennyire darabokra hullott a gép


A legfrissebb hírek a katasztrófáról


Szakértők a The Guardian-nak elmondták, hogy a nem hivatalos repülési adatok szerint kizárják a nagyméretű robbanás lehetőségét, ugyanis a gép relatív érintetlenül repült tovább, és leállt hajtóművek esetén tovább tudott volna vitorlázni is. David Gleave repülőgép-szerencsétlenség szakértő elmondta, hogy az Airbus végig nagyjából 3000 lábbal süllyedt percenként, ami ahhoz túl lassú, hogy egy robbanásra utaljon, viszont túl gyors sima vitorlázáshoz is – feltehetően kontrollált zuhanással próbálkoztak a pilóták.


A Fox News televízió a Fehér Házból szerzett értesülésként megemlítette: az amerikai elnöki hivatalban nem tartják valószínűnek, hogy terrormerénylet történt. Ezt azóta a Lufthansa alelnöke, Heike Birlenbach is megerősítette, azt mondta, egyelőre balesetként tartják nyilván a tragédiát, nincs ok mást feltételezni.


Mécsesek Haltern am See-ben annál a gimnáziumnál, aminek diákjai a szerencsétlenség áldozatai lettek


Hivatalos becslések és az eddigi sajtóértesülések szerint 67 német, 45 spanyol és 39 török állampolgár utazott a gépen, ami összesen 151 embert jelent – mivel úgy tudni, a repülőn 150 ember tartózkodott (144 utas és a 6 fős legénység), előfordulhat, hogy kettős állampolgár is volt a fedélzeten, vagy a becslések nem teljesen pontosak.

A katasztrófa térségében besötétedett, és az időjárás is elromolni látszik, havazást is jósol a meteorológia.


A francia rendőrség grafikája a baleset helyszínéről


Korábbi cikkeink a tragédiáról