Czeglédy: "A világ balf***ai ülnek az MSZP frakcióban"

Fotó: MTI/MTVA / Kászoni László

-

Czeglédy Csaba szombathelyi MSZP-s politikus oldalán beszélték meg szocialista képviselők, mit gondolnak a NAV-vizsgálóbizottság Jobbik miatti elutasításáról. Volt szó „drogos pesti firkászokról", „nácikról" és a „liberók" kezében lévő médiáról.


„A világ balfaszai ülnek az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában" – ekként kommentálta Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista frakcióvezető a Facebook-oldalán, hogy az MSZP nem írta alá a Jobbikkal együtt a NAV-vizsgálóbizottság felállítását szorgalmazó kezdeményezést.


Erre Török Zsolt MSZP-szóvivő reagált kommentben, kifejtve, hogy „írj alá valamit együtt a nácikkal és pár percen belül neked esik a ballib média, az összes többi ballib párt, majd még egy hétig az lesz minden esti beszélgetés témája. Később elhatárolódnak Tőled az álcivil liberoszervezetek.” Erre Czeglédy annyit válaszolt: „puha pöcsűek vagyunk... vagytok.” Majd hozzátette: „szükség törvényt bont; az ördöggel is szövetkezni.” Török újságírókról szóló mondatára Czeglédy ekként reagált: „Zsolt, ki a frászt érdekelnek a drogos pesti firkászok?”

Török ezután ezt válaszolta: „Csaba. Sok mindenben egyetértek veled, de a média a liberók kezében van. Nézd meg mit csináltak velünk az elmúlt két hétben. Még csak nem is jobbosok, hanem liberálisok.” A beszélgetéshez hozzászólt Lukács Zoltán, az MSZP parlamenti képviselője is. Mint írta: „nem oly rég az ellenkezőjét is megpróbáltuk, ugyanannyian rugdostak minket, mert éppen volt, vagy nem volt rajtunk sapka.

Czeglédy Csaba Facebook-oldalát jelenleg 388-an követik, az MSZP politikusai mégis nyilvánosan lefolytatták ezt a beszélgetést.


Bizonytalan a NAV-vizsgálóbizottság sorsa

Schiffer András, az LMP társelnöke és Ángyán József független képviselő hétfőn tartott sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy a nagyadózókat átvilágító parlamenti vizsgálóbizottság azért nem kezdhette meg működését, mert a Fidesz mellett az MSZP tagjai is elutasították múlt heti javaslatukat. A kormánypártból a földpályázatok körüli botrányok miatt kilépett Ángyán szerint már évtizedek óta "egységes maffiahálózat irányítja a háttérből a politikát".


A kezdeményezést 50 képviselő írta alá, az LMP-sek mellett a Jobbik tagjai, illetve a független képviselők egy része. Közben az MSZP közölte, hogy meg fogja szavazni a testület felállítását, eddig azért nem írt alá, mert a Jobbikkal semmilyen közösséget nem vállal. Szavazás a vizsgálóbizottságról azonban csak akkor lesz, ha összegyűlik a képviselők egyötödének aláírása. Ez 78 ember, ami azt jelenti, hogy az aláírásokat az MSZP nélkül elképzelhetetlen összegyűjteni, a jobbikosok nélkül viszont összejöhet ez a létszám. Ha összejön, akkor a bizottságot kötelező felállítani, bizonyos feltételek mellett. Ezek közt található például az, hogy folyamatban lévő büntetőeljárás alatt álló ügyet nem lehet vizsgálni.