Curryéktől érkezik az új Lakers-edző

Fotó: Getty Images / Sean M. Haffey

-

Luke Walton játékosként két NBA-aranygyűrűt nyert a Los Angeles Lakersszel, segédedzőként a mostani bajnoki címvédő Golden State-nél pallérozódott.


A következő szezontól Luke Walton irányítja az LA Lakerst. A 36 éves edző jelenleg az NBA-címvédő Golden State Warriors szakmai stábjában tevékenykedik, és mivel Steve Kerr vezetőedző egészségi okok miatt az idény elején nem lehetett a csapat mellett, az első 43 alapszakasz-találkozón ő irányított.

„Imádtam minden pillanatot, amit a Golden State-nél tölthettem, hiszen Steve Kerrtől tanulhattam. Örökre hálás leszek neki, a klubnak és a csapatnak, de mindig arról álmodtam, hogy vezetőedzőként dolgozhassak. Nem gyakran kap erre lehetőséget az ember, pláne nem egy olyan klubtól, mint a Lakers” – mondta Luke Walton.

A ligában 1978-ban a legértékesebb játékosnak (MVP) választott Bill Walton fia a Lakers történetének 26. vezetőedzője. Elődje, a 2014 nyarán szerződtetett Byron Scott azért távozott, mert a csapat 65 vereség mellett csak 17-szer győzött az alapszakaszában, ezért – a klub történetének legrosszabb mérlegével – nem jutott be a rájátszásba.

„Izgatottan várjuk, hogy Luke visszatérjen Los Angelesbe. Úgy érezzük, kiemelkedő edzői karrier vár rá, amit itt kezdhet meg” – nyilatkozta Mitch Kupchak, a 16-szoros bajnok Lakers vezérigazgatója. Luke Walton játékosként kilenc évadon keresztül erősítette a Lakers csapatát, amellyel 2009-ben és 2010-ben megnyerte az NBA-t.

Walton a legjobb helyről érkezett, a Golden State jelenleg bajnoki címvédő, az idei alapszakaszt történelmi rekorddal, 73-9-es mérleggel nyerte.