Curryék eldönthetik: pihenés vagy csúcstámadás

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

-

Steve Kerr, a Golden State Warriors edzője játékosaira bízza, hogy rámennek-e a történelmi rekordra, vagy pihennek a playoffra.


A címvédő az NBA történetében a második csapat, amely legalább 70 győzelmet aratott az alapszakaszban, erre korábban egyedüliként az 1995/96-os idényben a legendás Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls volt képes - amelyben egyébként cserejátékosként ott volt Kerr is. Az oaklandieknek még van esélyük arra, hogy megdöntsék annak az együttesnek a 72 győzelemből és 10 vereségből álló idénycsúcsát, ehhez hátralevő három mérkőzésüket meg kell nyerniük.

„Most, hogy már biztossá vált, mi zárjuk az első helyen az alapszakaszt, itt az ideje, hogy beszéljünk a rekordról – mondta a tréner azután, hogy csapata, hazai pályán legyőzte legnagyobb ellenfelét, a San Antonio Spurst. – Kész vagyok pihenőt adni néhány játékosnak, amennyiben annak szükségét érzik. Abban maradtunk, hogy ők mondják meg, fáradtak-e vagy megcélozzák a rekorddöntést”.

A Golden State Warriors legközelebb a Memphis Grizzlies otthonába látogat, majd újra a San Antonio Spursszel találkozik, de már idegenben, s az alapszakaszt jövő szerdán saját közönsége előtt zárja a Memphis ellen.