Curry még egy negyedik hellyel is képes történelmet írni

-

Első regnáló MVP-ként került fel a legtöbbet fejlődő játékosok tízes listájára, melynek élén a portlandi CJ McCollum végzett.


A Portland TrailBlazers hátvédje, CJ McCollum kapta az NBA legtöbbet fejlődő játékosának járó szezon végi elismerést. A lista negyedik helyén a tavalyi szezon legértékesebb játékosa (MVP), Stephen Curry végzett – regnáló MVP még soha nem került be korábban az első tízbe ebben a rangsorban (és Curry vélhetően idén is MVP lesz) - azaz, majdnem igaza lett Tőrös Balázsnak..De szóljunk most pár szót a győztesről. A harmadik szezonját taposó 193 centi 24 éves védőt a 2013-as drafton a tizedik helyen vitte el a Blazers, azaz nem meglepő, hogy ma már ott van a legjobbak között. És valóban látványos a fejlődése!


Szemmel látható a fejlődés: CJ McCollum kosárra tört a Golden State Warriors elleni meccsen


Az előző idényben 62 meccsen háromszor volt kezdő, és átlagban 15,7 percet töltött a parketten, 18 alkalommal ért el legalább tíz pontot, és háromszor lépte át a húszas határt. Ehhez képest a mögöttünk hagyott alapszakaszban 80 meccsen volt a pályán, ezek közül csak egy(!) olyan volt, amikor nem dobott legalább 10 pontot. Negyven meccsen lépte át a 20 pontos határt, nyolcszor pedig a 30 egységet is elérte.

Tavalyi 6,8-as pontátlagát megháromszorozva idén már 20,8-al zárt. Ennél nagyobb arányú fejlődést csak egyszer jegyeztek fel a liga történetében: az 1989-90-es szezonban Tony Campbell javította 23,2 pontra az egy idénnyel korábbi 6,2 pontos átlagát. McCollum 197 bevágott triplájával a nyolcadik lett a rangsorban, a Damian Lillarddal alkotott támadópárosuk pedig 45,9 pontot átlagolt, ami a harmadik legjobb eredmény a ligában.A liga legtöbbet fejlődő játékosáról 130 amerikai és kanadai sportújságíró szavazatai alapján döntenek. McCollum mögött második helyen Kemba Walker (Charlotte Hornets), a harmadikon pedig Jannisz Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) végzett.