Curry meccs előtti show-műsora már megéri a jegy árát

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

-

A kezdés előtt másfél órával százak ülnek a lelátón, hogy láthassák bemelegíteni a Warriors vezérét. Labdabűvölés, és a híres dobás a játékoskijáróból. Stephen Curry már ekkor elkezdi egész estés előadását.


Egy-egy hazai találkozó előtt már másfél órával a feldobás előtt izgatott nézők ezrei tekintgetnek az oaklandi Oracle Arena nézőterén. Nem hiába teszik, ugyanis ilyenkor szokta elkezdeni szokásos meccs előtti bemelegítő rutinját Stephen Curry, az alapszakasz során történelmi rekordot (73-9) felállító Golden State Warriors irányítója, a maga is rekordok sorát (a 402 hárompontosát talán soha senki nem dönti meg, hacsak ő maga nem) elérő Stephen Curry.


a melegítő ember


A Guardian helyszínen készített riportból kiderül, hogy Curry a bemelegítést éppen olyan komolyan veszi, mint magát a meccset. Bruce Fraser segédedző irányításával – aki állandó dobóedzője is Currynek – végzi a gyakorlatokat.

„Bruce remek munkát végez – mondja Steve Kerr, a Warriors vezetőedzője. – Nagyon jó kapcsolatban van Stephfel, minden nap együtt dolgoznak. Kicsit olyan a munkája, mintha a Maytag (egy háztartási eszközöket gyártó amerikai cég – a szerk.) szerelője lenne – nincs túl sok dolga. Mégis fontos a munkája, remekül dolgozott vele, ahogy végigvezette az egész szezonon, ahogy segítette.”


ilyen dobások nincsenek


Curry számos olyan dobást gyakorol hosszú perceken át, amit a játékosok többsége meg sem próbálna, ő viszont mérkőzésen is beveti, például az egykezes, könyékből lőtt tempókat, amivel kis termetét (191 centi, 86 kiló) ellensúlyozza a nála sokkal nagyobb és erősebb ellenfelekkel vívott párharcokban.

A bemelegítés során egészen félpályáig lövi be magának a távolságot, azaz nagyon is gyakorláson alapszanak azok a félpályáról, vagy akár még messzebbről elengedett dobások, amelyekből idén is rengeteget láthattunk.

A bemelegítés 21 perce alatt Curry 163 dobást engedett el. És még hozzátett hármat, amit a játékoskijáróból indított.


Az ajtóból még visszaszól


„Három éve csináljuk ezt együtt – mondja Ray Ratto, az egyik biztonsági ember, aki minden alkalommal Curry kezébe adja a labdát ezeknél a dobásoknál. – Azóta a show része. Az emberek kijönnek korábban, hogy élvezzék a cirkuszt, a saját műsorát, amit felépített.”