Csúszópénzért szerzett adatokat, 2 év börtönt kapott

-

Hivatali vesztegetés miatt ítélték el a mezőgazdasági hivatal egy volt munkatársát. A 46 éves nő álcázott ellenőröktől kért pénzt azért, hogy adatokat szerezzen a hivatal nyilvántartásából.


2 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság gyorsított eljárásban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) volt munkatársát, az ítélet nem jogerős – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai úgynevezett megbízhatósági vizsgálat keretében egy fővárosi kávézóban, egy előre egyeztetett időpontban találkoztak a nővel. Arra kérték, hogy az MVH számítógépes adatbázisának segítségével állapítsa meg, hogy egy elhunyt gazdálkodó tulajdonában lévő földterület után milyen összegű területalapú támogatás jár.

A nő 250 ezer forintot kért, a pénzt pedig megkapta, amikor a kért adatokat átadta. A készpénz átadását követően elfogták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a letöltendő börtönbüntetés mellett a nőt 5 évre eltiltotta a köztisztviselői hivatás gyakorlásától is.