Csúszik a Note 7 újbóli árusítása

-

A vásárlók nem rohantak újra cserélni a hibás készülékeket.


Csak október 1-jétől kaphatók ismét az új Galaxy Note 7 telefonok – jelentette be a Samsung. A cég 3 nappal elhalasztja a tömeges visszahívás utáni, új akkumulátorral szerelt készülékek újbóli árusítását. A halasztásra azért van szükség, mert a vártnál lassabban halad a gyulladásveszélyes akkumulátorral szerelt telefonok cseréje.

A Samsung az akkumulátortúlmelegedés miatt kénytelen volt visszahívni a cég mobiltelefon-üzletágának új zászlóshajóját. Dél-Koreában és 9 másik országban már eladtak összesen 2,5 millió darabot, de néhány készülék kigyulladt.

Dél-Koreában az érintett 400 ezer fogyasztónak csak a fele vitte vissza a hibás készüléket, és kapott helyette újat. A Samsung szeretné, ha a visszahívott készülékek minél nagyobb aránya ki lenne cserélve, mielőtt újra árusítani kezdik a Galaxy Note 7-est, mert az újbóli értékesítéssel egyidejűleg megnehezül a visszahívott telefonok cseréje.

A tervek szerint Ausztráliában és Szingapúrban már októberben elindulhat az új akkumulátorral szerelt Galaxy Note 7-esek árusítása. A Samsung szeretné mielőbb újrakezdeni a telefonok árusítását az érintett országokban, hogy minél jobb legyen az eredménye az idei utolsó negyedévben.