Csúszik az egyik legnépszerűbb pályázat

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Közel egy hónappal később lehet beadni a pályázatokat arra a felhívásra, mely a prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztést segíti.


A GINOP-2.1.7-15 fedőnevű pályázatra eredetileg december 15-től lehetett volna beadni a támogatási kérelmeket, ám ezt egészen január 11-ig csúsztatták. Jó tudni, hogy az első értékelési szakaszba azok a pályázatok kerülhetnek be, amelyeket február 29-ig benyújtanak.

A pályázat során a kísérleti fejlesztéseket lehet támogatni, a kiírás célja pedig, hogy az “intelligens gyártást” erősítsék a mikro-, kis- és középvállalatok körében, azaz a jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseket támogatnák.

A pályázat során összesen 20 milliárd forint érhető el, egy-egy jelentkező pedig 10 és 130 millió forint közötti összeget nyerhet, míg az induló vállalkozások maximum 50 milliót kaphatnak. A támogatás mértéke sok mindentől függ, például a vállalkozás méretétől, a megvalósítás helyszínétől és a megvalósítani kívánt tevékenységektől is, ám maximum 80 százalék lehet.