Csúszhatnak az utak az ónos ködszitálás miatt

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A héten sokfelé alakulhat ki éjszakánként sűrű, tartós köd, amelynek nagyobb része a reggeli órákban is megmaradhat. Szerdától helyenként ónos ködszitálásra is számítani kell.


Kedden a hajnali órákban az északnyugati tájakon csak néhol, máshol többfelé képződik köd. A déli órákig a köd nagy része feloszlik és kisüt a nap, de lehetnek ismét tartósabban ködfelhős, párás területek. A reggeli hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulhat, de fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. Délután a napos részeken 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk.


Szerdától az éjszakai órákban sokfelé alakul ki sűrű köd, melynek egyre nagyobb része maradhat meg a nappali órákban is, és ködszitálás, ónos ködszitálás fordulhat elő. Naposabb részek inkább a Dunántúlon lehetnek. A hőmérséklet reggelente 0 fok körül alakul, délutánonként a derűsebb területeken 10 és 15 fok között várható a csúcsérték, míg a felhős, párás tájakon csak 5-9 fok körül mozog a legmagasabb nappali hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu.