Csupa sportszerűt mondott Guardiola a Bayern kiesése után

-

Gratulált az ellenfélnek, de saját játékosainak is Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az elődöntőben a csapatát búcsúztató Barcelona nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját.


Guardiola szerint korábbi csapata, a Barcelona bebizonyította, hogy masszív a védelme, jó felépítésű játékosokból áll, elöl pedig nagyon hatékony. „Csak nagyon jó védekezéssel lehet feltartóztatni ilyen futballistákat, sok futásra kell őket kényszeríteni. Az első mérkőzésen ez nem nagyon ment nekünk. A visszavágón viszont több lehetőségünkkel éltünk. Jól támadtunk, és a Barcelona egy kicsit kiesett a ritmusából. Ez azonban összességében nem volt elég. Egy ilyen csapatot csak úgy lehet legyőzni, ha nem hagyjuk labdához jutni" - értékelte a látottakat.

A katalán edző Lionel Messit minden idők legjobbjának nevezte, mint mondta, nem hasonlítja Peléhez, mert nincs még egy ilyen játékos. Hozzátette: örül, hogy ismét jó formában játszik, olyan erős és gyors, mint amikor az ő futballistája volt.

Luis Enrique, a vendégek vezetőedzője nagy teljesítménynek nevezte a döntőbe jutás kiharcolását.


Az egész csapat megérdemelte. Értékelni kell egy ilyen pillanatot

- mondta.


A konkrétumokra rátérve hozzátette: a Bayern München korai vezető góljára a gyors egyenlítéssel jól reagáltak: „Arra kényszerítettük ellenfelünket, hogy nekünk ugorjon és kockázatokat vállaljon. Tisztában vagyunk a minőségével, ezért törekedtünk rá, hogy ne tudjon meglepni bennünket."

Enrique úgy látta, hogy a második félidő már a fizikumról szólt, ebben a szakaszban a küzdelem került előtérbe. Támadóiról, a Messi, Luis Suárez, Neymar trióról azt mondta, jól megértik egymást, nagyszerű helyzeteket dolgoznak ki: „Nehéz őket az ellenfeleknek feltartóztatni."

A trénert arról is kérdezték, mit mondott neki Guardiola, amikor a mérkőzés lefújását követően a gratulációnál odahajolt hozzá.


Na, mit gondolnak? Barátok vagyunk, ha az egyikünk nyer, a másik sok szerencsét kíván neki.

A keddi mérkőzésen Benatia szerzett vezetést a Bayern Münchennek, majd Neymar két góljával fordított a Barcelona. A második félidőben két hazai gól esett: előbb Lewandowski, majd Müller lőtt a kapuba. Neymar egy találatnyira zárkózott a 10 góllal éllovas Messi mögé a BL legeredményesebb játékosainak rangsorában. Hozzá hasonlóan 9 gólos Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és Luiz Adriano, a Sahtar Donyeck futballistája.

A Barcelona ellenfele a Real Madrid vagy a Juventus lesz a június 6-i, berlini döntőben, a két csapat ma Madridban játssza a visszavágót, amelyen a Juventus indul előnnyel a Torinóban szerzett 2-1-es győzelemmel.