Csúcsot döntött a kokain a prágai banánban

Forrás: Wikipédia

-

Több mint 100 kilogramm kokaint találtak szerdán egy banánküldeményben Prágában. Ez a legnagyobb mennyiségű kokain, amelyet valaha is lefoglalt a cseh rendőrség.


A csehországi kábítószerpiacon a küldemény értéke meghaladja az egymilliárd koronát, azaz mintegy 11,5 milliárd forintot

A kokaint tartalmazó banánküldemény a Prága déli részén, Zbraslavban működő Lidl szupermarketnek volt címezve, és a kábítószert véletlenül fedezték fel az üzlet alkalmazottai. „Az ügyet a rendőrség vizsgálja. Részleteket nem tudunk mondani” – közölte Jitka Vrbová, a Lidl csehországi szóvivője. Hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülés szerint a banánküldeményt Kolumbiában adták postára.

Csehországban 1999-ben volt egy hasonló eset, amikor a rendőrség egy vidéki üzletnek címzett szárítottgyümölcs-küldeményben 117 kilogramm kokaint talált. Az akkori kábítószerfogás azonban, eltérően a mostanitól, egy hat hónapig tartó rendőrségi akció eredménye volt. A cseh rendőrség szerint a most lefoglalt kokain mennyisége nagyobb.

A múltban hasonló módon néhány száz kilogramm súlyú heroinküldeményeket leplezett le a cseh rendőrség.