Csoportelsőként Eb-résztvevő a női kéziválogatott

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Csoportelsőként jutott ki a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, miután a selejtező utolsó fordulójában 31 góllal legyőzte a finn csapatot Érden. Ezzel búcsúzott az Elek, Ambros kapitányi páros.


5. csoport, 6. (utolsó) forduló:

Magyarország-Finnország 44-13 (21-5)

A két együttes októberi összecsapásán a magyarok 38-25-re győztek a lényegesen alacsonyabban jegyzett finnek otthonában és most is hasonló találkozóra lehetett számítani.

A csapatok egyetlen percig sem voltak azonos súlycsoportban az érdi meccsen, a magyarok tetszés szerint érték el góljaikat. A finnek lelkesedése a percről percre növekvő különbség ellenére nem lankadt, de ez sem volt elég, hogy méltó partnerei legyenek a hazaiaknak. A második félidőben előbb 20, majd 30 gól fölé nőtt a különbség, pedig ekkor már a magyar válogatott cserejátékosai voltak a pályán.


Kovacsicsot gyötrik a finnek


A mezőny legeredményesebb tagja a hat gólt dobó Lukács Viktória volt.

A csoportelsőség a magyarok és a lengyelek között dőlt el az egymás elleni eredmények alapján az előbbiek javára, így a csapat kedvezőbb helyzetből várhatja az Eb-csoportok pénteki, göteborgi sorsolását.

Az Elek Gábor, Ambros Martin kettős ezzel a találkozóval köszönt el a szövetségi kapitányi poszttól. Július 1-jétől Kim Rasmussen veszi át a csapatot, a dán szakember megbízatása négy évre szól.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Lengyelország 10, 3. Szlovákia 4, 4. Finnország 0

Az első két helyezett, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadik helyezettje vehet részt az Eb-n.