„Csókolom” – Gyurcsány szívecskével köszöntötte a kormány kampányarcát

-

A volt kormányfő a Facebookon üdvözölte szívélyesen a kormány plakátkampányának egyik szereplőjét. A plakátokon a rezsicsökkentést üdvözlő nő ugyanis egy Gyurcsány-fejet ábrázoló poszterrel a kezében ácsorgott egy korábbi sajtótájékoztatón, melyen az Oikosz Alapítvány követelte az Altus és az Európai Bizottság közti szerződés felbontását.


Csókolom. ❤️󾌵

Posted by Gyurcsány Ferenc on 2015. július 24.

A Bors beazonosított több plakátarcot, köztük a rezsicsökkentésnek örülő nőt is. Ő Kézdiné Patakfalvy Katalin, aki a lap szerint lelkes Fidesz-aktivista, járt a Békemeneten, van közös képe Bayer Zsolttal, Hoffmann Rózsával is. Egy másik plakáton – az újra nő a minimálbéresen – férje, K. Gy. Béla szerepel, aki amúgy már nyugdíjas, de előtte az oktatási minisztériumban dolgozott főtanácsosként.


Nem jönnek be a mémek

Kézdiné Patakfalvy Katalin a Pesti Srácoknak arról beszélt, nagyon fel van háborodva a plakátok kifigurázásán, gondolkodik azon, hogy perre vigye az ügyet. Az általuk megkérdezett ügyvéd szerint lenne esélyük, a mémeket készítők ugyanis visszaéltek a képmásukkal, megsértették személyiségi jogaikat. Ráadásul ők nem is közszereplők.Mémképek